Într-un cartier din New York a avut loc o scenă halucinantă, când, 33 de persoane au leşinat în acelaşi timp pe stradă. Martorii descriu imaginea ca fiind desprinsă din filmele apocaliptice. Victimele vărsau şi urinau necontrolat, iar mulţi dintre ei se zbăteau spasmodic.

Poliţia chemată la faţa locului a fost alertată că ar fi vorba de câteva persoane cu tulburări mintale, însă au avut un şoc când au ajuns în zona indicată. Ofițerii au găsit opt ​​persoane în stare de ebrietate, iar apoi, încă nouă persoane în stare de inconştienţă, potrivit New York Post.

Autoritățile au declarat că toți pacienții internați sunt în afara oricărui pericol, putându-se considera norocoşi că vor supravieţui după o asemenea reacţie provocată de o supradoză de K2, un drog produs din substanțe sintetice care imită efectele ingredientului activ din marijuana

Efectele K2, care este ambalat sub nume precum Spice, AK-47, Smacked și Dank, pot include anxietate extremă, confuzie, paranoia și halucinații.

Mai mult de 6.000 de persoane au fost trimise la camera de urgență la New York din cauza K2, începând cu 2015 și au existat două decese confirmate cauzate de droguri.