Evenimentul Zilei > Social > Al treilea an școlar în pandemie. După doar două zile de cursuri, peste 1.300 de elevi vor studia online
Al treilea an școlar în pandemie. După doar două zile de cursuri, peste 1.300 de elevi vor studia online

Al treilea an școlar în pandemie. După doar două zile de cursuri, peste 1.300 de elevi vor studia online

Scenariul de care se temeau părinții devine realitate. Din cauza situației epidemiologice care se înrăutățește pe zi ce trece, peste 1.300 de elevi din municipiul București vor face trecerea la învățământul online, după doar două zile de studiu cu prezență fizică.

La nivelul Școlii Gimnaziale nr. 75 din Sectorul 3 al municipiului București a fost raportat un caz de infectare cu COVID-19 în rândul personalului administrativ al unității de educație. Autoritățile au anunțat trecerea la sistem de învățământ online. Este vorba despre 1.307 de elevi din 47 de clase, dintre care 25 din ciclul primar și 22 din ciclul gimnazial.

Caz COVID-19 la Școala Gimnazială nr. 75 din București. Nimeni nu poate asigura dezinfecția unității

O îngrijitoare din corpul A de clădire al Școlii nr 75 a fost confirmată infectată cu COVID-19. Alte trei colege ale sale reprezintă contacte ale virusului. O a patra îngrijitoare s-a întors în România din Marea Britanie și se află, în prezent, în carantină, potrivit regulilor în vigoare impuse de autorități.

Pentru că nimeni nu poate asigura, în prezent, dezinfecția și igienizarea unității de educație, toți elevii, în număr de 1.307, vor susține cursurile în sistem online, la doar două zile de la debutul noului an școlar.

În total, este vorba despre 8.307 de elevi care au început școala online, luni, din motive epidemiologice sau care țin de infrastructură, conform edupedu.ro.

Scenariul de care se temeau părinții s-a adeverit

Începerea noului an școlar a adus vești proaște de la bun început. 2.400 de copii din 12 localități din România au început cursurile în sistem online, din cauza ratei de infectare care a depășit 6 la mia de locuitori.

„Este vorba de 6 localităţi în Satu Mare, două localităţi în Arad, o localitate în Sălaj, o localitate în Teleorman, o localitate în Dolj, care au depăşit rata de 6 la mie. Numărul total al elevilor care învaţă în aceste localităţi este 2.400. Este vorba de mai puţin de 1 la mie din numărul elevilor din România, 2.400 de elevi învaţă în aceste localităţi şi, din păcate, nu vor avea şansa participării cu prezenţă fizică începând de luni, cu ceremoniile de deschidere a anului şcolar. (…)

Ne exprimăm speranţa, ne uităm, unele sunt foarte puţin peste 6 la mie, ne exprimăm speranţa că vor reveni cât de curând sub 6 la mie, în aşa fel încât, de săptămâna viitoare să poată merge şi ei la şcoală cu prezenţă fizică”, a declarat Sorin Cîmpeanu, vineri seară.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: