Evenimentul Zilei > Actualitate > Al Qaeda continua ofensiva
Al Qaeda continua ofensiva

Al Qaeda continua ofensiva

Liderul deputatilor al Qaeda, Ayman al - Zawahri, a declarat ca militantii gruparii sale ar putea distruge intreaga armata a Statelor Unite.

"De ce numai 20.000 de soldati? De ce nu 50 sau 100.000? Cainii din Irak de-abia asteapta cadavrele militarilor vostri", a adaugat Zawahri, care a precizat ca pacea in Irak este imposibila atata vreme cat americanii urmeaza planurile administratiei Bush.

La inceputul acestui an, presedintele SUA, George W. Bush, a decis sa trimita inca 21.500 de soldati americani in Irak, pentru a ajuta guvernul irakian sa controleze situatia in tara.

Declaratiile lui Zawahri au fost publicate pe siteinstitute.org, un website care analizeaza activitatea retelelor media ale al – Qaeda.

Referindu-se la problemele legate de Afganistan, Zawahri a declarat ca americanii au esuat in a invinge rezistenta talibana si au facut apel la NATO pentru a face fata situatiei.

Oficialul al Qaeda a indemnat la declansarea Jihad-ului, spunand ca musulmanii au obligatia sa apere Islamul prin asa – numitul razboi sfant.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: