Evenimentul Zilei > Politica > Al doilea dosar al lui Cîțu din SUA, pentru o datorie neachitată la bancă, comentat de Simona Ionescu și Mirel Curea: ”Recuperatorii noștri sunt mai buni”
Al doilea dosar al lui Cîțu din SUA, pentru o datorie neachitată la bancă, comentat de Simona Ionescu și Mirel Curea: ”Recuperatorii noștri sunt mai buni”

Al doilea dosar al lui Cîțu din SUA, pentru o datorie neachitată la bancă, comentat de Simona Ionescu și Mirel Curea: ”Recuperatorii noștri sunt mai buni”

Abia ce a apucat Florin Cîțu să se pozeze cu Iohannis, de Ziua Marinei, după izbucnirea scandalului privind arestarea sa în Statele Unite Unite pe motiv că a condus sub influența alcoolului, că noi informații ies la iveală despre isprăvile premierului prin America. Acesta mai are un dosar, după ce nu a achitat o datorie către o bancă.

Potrivit documentelor din dosar, obținute de Aleph News,  pe 21 iulie 2008, Florin Cîţu a fost dat în judecată pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank.

Autoritățile americane l-au căutat șase luni, inclusiv în sistemul de evidență a alegătorilor, dar fără succes. Au angajat inclusiv un investigator profesionist să îl găsească pe Florin Cîțu. Acesta era deja în România, director Pieţe Financiare la ING Bank România , motiv pentru care instanța a închis dosarul la începutul anului 2009.

Simona Ionescu: ”Recuperatorii noștri sunt mai buni”

Simona Ionescu, redactorul șef al EVZ, a comentat într-o notă ironică isprava lui Cîțu:

Cam fraierici bancherii și recuperatorii de creanțe americani dacă au rămas cu gaura aia de aproape 10.000 de dolari. De ce zic? Păi:

  1. La noi, bancile nu dau credite la străini dacă nu prezintă garanții ce pot fi executate în caz de…țeapă.
  2. Firma de recuperări creanțe nu se putea duce la amabasada României si sa ceară date/adresă despre Florin Vasile Cîțu? Sau s-a dus, iar cineva a avut grijă să-l protejeze pe studinte/doctorand. N-a dat adresa, dar a înregistrat speța și a pus-o în dulap.
  3. Cineva dintre ai noștri diplomați din ambasada știau că Florin Cîțu era atunci director la ING Bank. Era la un click distanță.
  4. Dacă au găsit datele jurnaliștii români, după atâția ani, cum să nu le găsească specialiștii noștri dislocați peste ocean?
  5. Recuperatorii noștri sunt mai buni. Au lăsat atâția români fără case cu ajutorul executorilor și instanțelor. Prințesei Lia abia ce i-au luat vila unde o instalase „Prins Pol”.

Mirel Curea: ”Unde au găsit căzătura asta?”

La rândul său, jurnalistul Mirel Curea spune că Florin Cîțu este un mare țepar și se întreabă ce scuze o să-I mai găsească Rareș Bogdan: ”Nu este doar consumator de fel de fel de substanțe chimice, nu este doar pârnăiaș, este și țepar, căutat de creditori și de instanțe. Tot americane!

Frate, unde au găsit căzătura asta? Cred că ni l-au pus, ca să facă mișto de noi: „Băi, ne-ați trimis la studii un drojdier periculos, un țepar jegos, vi-l punem premier, ca să vă învățați minte!”

Mă întreb ce scuze o să-i mai găsească Rareș Bogdan. Îi dau eu niște idei:

  1. Cine este ăla care nu a furat din portofelul mă-sii 1 leu, ca să-și ia o înghețată?
  2. Dacă atunci când a făcut pârnaie, a devenit uman, atunci când a ars prima bancă, a devenit finanțist.
  3. Nu ați auzit bine, noi nu am zis „Fără penali!”, ci „Fără o parte din penali!”
  4. Cine nu a ars măcar o dată o bancă, nu are cum să se priceapă vreodată la bănci”.
Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: