Congresul se axează în mod deosebit pe zona traumatismelor cranio-cerebrale (TCC) a căror incidență în rândul populației înregistrează anual creșteri alarmante. Una dintre noutățile acestui amplu eveniment va consta în prezentarea în premieră a rezultatelor studiului intervențional CAPTAIN, realizat de către o echipă multidisciplinară de cercetători din mai multe țări din Europa și Asia.

Personalități marcante ale lumii științifice medicale mondiale, cercetători, neurologi sau neurochirurgi din tari precum Philipine, Myanmar, Korea, Azerbaijan, 
Polonia, Ucraina, Rusia, Egipt, Austria, Vietnam, Germania, Elveția, Lituania, Belarus, Slovenia și România, vor prezenta ample studii clinice, tehnici revoluționare în neurochirurgie și recuperare neurologică, precum și cele mai recente rezultate ale cercetării științifice medicale din sfera TCC. Evenimentul se va desfășura în incinta Centrului de Conferințe Platinia din Cluj Napoca, în perioada 11-12 Aprilie.

În Europa, peste 2,5 milioane de cazuri noi de TCC

Potrivit statisticilor anuale aproximativ 11 milioane de oameni suferă un traumatism cranio-cerebral (TCC) la nivel mondial, cifra fiind raportată la cazurile spitalizate. În fiecare an, numai în Europa, peste 2,5 milioane de persoane suferă un traumatism cranio-cerebral, dintre care 1 milion necesită internarea în spital, iar aproximativ 70.000 dintre acești pacienți decedează. În România, incidența TCC rămâne în continuare peste media europeană de 300 de cazuri la 100.000 de locuitori, în fiecare an înregistrându-se peste 60.000 de cazuri noi.

Noutăți privind tratarea și neuroreabilitarea pacienților care au suferit un astfel de traumatism vor fi prezentate la Cluj-Napoca, în cadrul celui de-al-17-lea Congres AMN (Academy for Multidisciplinary Neurotraumatology).

Te-ar putea interesa și: