Evenimentul Zilei > Monden > Ai vrea să stai la masă cu bogații lumii? Top 5 cele mai scumpe alimente din lume
Ai vrea să stai la masă cu bogații lumii? Top 5 cele mai scumpe alimente din lume

Ai vrea să stai la masă cu bogații lumii? Top 5 cele mai scumpe alimente din lume

Probabil că mulți dintre noi ne întrebăm care sunt alimentele pe care le consumă bogații lumii sau cât de mult poate ajunge să coste o masă de lux.

Dacă dorești să mănânci vita Wagyu, să bei cafeaua Kopi Luwak sau să mănânci paste cu trufe, află că trebuie să scoți bani grei din buzunar. În continuare, îți prezentăm cele mai scumpe mâncăruri din lume

  1. Vita Wagyu

Wagyu este cea mai scumpă carne de vită din lume. Un kilogram de carne costă în jur de 800 de Euro, iar dacă vă duceți la restaurant, pentru o portție de coaste trebuie să scoateți din buzunar circa 2,800 de euro.

Carnea provine de la o specie de vacă din Japonia și are un conținut foarte mare de grăsimi nesaturate. Vacile Waygu sunt crescute în medii foarte curate și nu sunt supuse stresului.

În Europa, un kilogram de carne de vită Wagyu se vinde chiar și cu 600 de euro.

  1. Cafeaua Kopi Luwak

De regulă, cafeau este o băutură pe care și-o permite toată lumea, dar nu oricine își permite să consume o ceașcă din faimoasa cafea Kopi Luwak. Un sfert de kilogram de cafea Kopi Luwak costă aproape 100 de Euro. Cafeaua este foarte rară, iar procesul prin care se obține este cel puțin interesant.

Fructele de cafea sunt înghițite de civeta de palmier, un mamifer asiatic. Enzimele din sistemul digestiv al animalului acționează asupra boabelor și le modifică din punct de vedere chimic.

Animalul nu digeră boabele, ci le elimină intacte. Cei care lucrează pe plantația de cafea culeg excrementele, le spală, le dezinfectează și le lasă la uscat la soare.

După ce sunt uscate, boabele sunt prăjite și devin numai bune pentru consum. Consumatorii de Kopi Luwak apreciază această cafea pentru aroma ei deosebită.

  1. Trufele, printre cele mai scumpe mâncăruri din lume

Trufele ocupă un loc fruntaș în topul celor mai scumpe mâncăruri din lume. Trufele sunt foarte gustoase și extrem de apreciate de gurmanzi.

Prețul trufelor variază în funcție de sortiment, dar un lucur este cert: nu toată lumea și le permite. Un kilogram de trufe albe costă 1.250 de Euro, iar un kilogram de trufe negre Perigord poate ajunge și la 1.800 de Euro.

Trufele sunt atât de scumpe deoarece sunt un produs natural, care nu poate fi cultivat sau controlat artificial. Fermierii au încercat în repetate rânduri să cultive aceste ciuperci, însă au eșuat.

Trufele sunt căutate cu ajutorul câinilor, iar odată culese, trufele trebuie livrate în cel mai scurt timp restaurantelor, deoarece încep să se deshidrateze imediat după ce sunt culese.

  1. Caviarul Almas

Dacă vorbim de mâncăruri scumpe, evident că nu poate lipsi caviarul. Unul dintre cele mai scumpe sortimente este caviarul Almas. Acest tip de icre este foarte rar și este denumit „aurul negru”.

Caviarul provine de la un tip de sturion care crește în special în Marea Caspică și căruia îi ia cel puțin 20 de ani să ajungă la maturitate. Un kilogram de caviar Almas costă peste 35.000 de Euro.

  1. Șofranul, aurul roșu

Printre cele mai scumpe mâncăruri din lume se numără și șofranul. Supranumit „aurul roșu”, șofranul este folosit în mâncăruri celebre, precum paella spaniolă.

Prețul șofranului este atât de mare deoarece pentru 1 kilogram de condiment este nevoie de 170.000 de flori. Fiecare floare produce doar 3 stamine, care sunt culese cu mâna și apoi uscate.

Mai mult, florile înfloresc doar o singură dată pe an. Prețul unui kilogram de șofran poate ajunge la 8.000 de Euro, iar 90% din producția globală provine din Iran.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: