Evenimentul Zilei > Social > Ai putea avea o comoară în portofel! O monedă pe care nu o băgai în seamă a ajuns să valoreze 7.000 de euro
Ai putea avea o comoară în portofel! O monedă pe care nu o băgai în seamă a ajuns să valoreze  7.000 de euro

Ai putea avea o comoară în portofel! O monedă pe care nu o băgai în seamă a ajuns să valoreze 7.000 de euro

Nu doar monedele vechi valorează o avere și sunt colecționate. Un bănuț de un eurocent a ajuns să fie o comoară foarte căutată, iar valoarea lui a crescut la 7.000 de euro.

Valoarea monedelor se socotește după raritate, dar și după starea de conservare. O monedă care a fost bătută doar în câteva exemplare, dacă este păstrată corespunzător, poate reprezenta o comoară extrem de dorită.

Moneda care a ajuns comoară

Monedele de 1 cent, de fapt, prezintă Castel del Monte și nu Mole Antonelliana, așa cum apare pe monedele de 2 cenți bătute în Italia. Acest bănuț a ajuns fie atât de dorit de colecționari pentru are două erori de batere: pe de o parte, dimensiunea, care nu este cea standard pentru monedele de 1 cent, iar pe de altă parte, reprezentarea Mole Antonelliana în loc de Castel del Monte. Moneda minune este foarte rară, iar valoarea ei ajunge la cel puțin 2.500 de euro, iar unele persoane au participat la licitații Bolaffi unde au plătit aproape 7.000 de euro (mai exact, 6600 de euro) pentru a intra în posesia lor.

Specialiștii au declarat există aproximativ o sută de astfel de monede greșite de 1 cent în circulație.

 

Alte monede vândute cu 21.000 de lire sterline pe eBay

Monedele care au intrat în circulație pentru a marca ziua în care Marea Britanie a părăsit Uniunea Europeană se vând cu până la 21.000 de lire sterline. Moneda regală a lansat rare monede Brexit 50 de pence pentru a marca 31 ianuarie 2020, potrivit Dailystar.com. Pe de o parte, există capul reginei, în timp ce cealaltă are o gravură pe care scrie „Pace, prosperitate și prietenie cu toate națiunile”.

În urmă cu câteva luni, o altă monedă a fost listată pentru 15.000 de lire sterline și a fost vândută după ce cumpărătorul a făcut o ofertă secretă. Alte exemple de monede s-au vândut anul acesta cu o valoare cuprinsă între 3.500 și 10.000 de lire sterline.

Expertul ChangeChecker, Alexandra Fiddons, a declarat: „Uneori vedem monede listate la prețuri cu mult peste valoarea lor nominală pe piața secundară.

”Uneori, acest lucru este condus de cifre de tiraj reduse, ceea ce înseamnă că există mai puține monede de colectat de către oameni, dar poate fi condus și de popularitatea temei.”, a mai spus acesta.