Evenimentul Zilei > Actualitate > Aglomerație pe Valea Prahovei. Turiștii de weekend se întorc de la munte
Aglomerație pe Valea Prahovei. Turiștii de weekend se întorc de la munte

Aglomerație pe Valea Prahovei. Turiștii de weekend se întorc de la munte

Finalul de weekend aduce aglomerație pe șosele, pe sensurile de întoarcere spre București. Drept urmare, poliția rutieră recomandă șoferilor să aleagă rute alternative, la drumurile principale, pentru a evita aglomerația.

Circulația pe DN 1, de la Braşov spre Ploiești s-a aglomerat duminică, după ce turiștii care au petrecut în stațiunile de pe Valea Prahovei au început să revină acasă, spre București. Polițiștii din cadrul centrului Infotrafic recomandă șoferilor să aleagă drumuri alternative, chiar dacă sunt mai lungi, pentru a evita ambuteiajele și, implicit, întârzierile provocate de aglomerație.

Conform unui comunicat de presă al Centrului Infotrafic, DN1 a început să se aglomereze înainte de orele prânzului, de la ora 11.00

„La această oră, 11,00, se înregistrează valori ridicate de trafic pe DN 1 Braşov – Ploieşti, astfel: Centura de Vest a municipiului Ploieşti – trafic intens, fără coloană de autoturisme; Comarnic – coloană în mişcare pe sensul de mers Ploieşti către Braşov, între kilometrii 105-106. Aglomeraţia este înregistrată pe raza staţiunilor Predeal, Azuga şi Buşteni, fiind formate coloane de autoturisme pe sensul de coborâre”, se precizează într-un comunicat al Centrului Infotrafic.

Poliția a ieșit pe traseu petru a ajuta la fluidizarea traficului

Potrivit sursei citate, poliţiştii acţionează pentru fluidizarea circulației pe raza tuturor staţiunilor montane de pe Valea Prahovei. Iar pentru evitarea aglomeraţiei pe principalele artere rutiere, ei recomandă șoferii să-și planifice călătoriile din vreme. De asemenea, polițiștii rutieri îi sfătuiesc pe șoferi să ia în considerare și alte drumuri, ocolitoare sau alte interval orare la care să-și programeze deplasările.

Pentru DN 1, pe traseul Braşov – Ploieşti – Bucureşti,  arată polițiștii rutieri, pot fi folosite ca alternative următoarele artere rutiere: DN 1A Braşov – Cheia – Ploieşti – Autostrada A3 – Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – Piteşti – A1 – Bucureşti; DN 73 Râşnov – Câmpulung – DN 72A – Târgovişte – DN 71 – Bucureşti; DN 71 Sinaia – Târgovişte – Bucureşti.

Se circulă normal pe autostrada A2

Pe de altă parte, pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa traficul este fluent pe ambele sensuri de deplasare, nefiind evenimente rutiere în desfăşurare, iar pe DN 39 Vama-Veche – Constanţa se circulă în condiţii de aglomeraţie între staţiunile Agigea şi Eforie Nord.

„Recomandăm conducătorilor auto să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare şi să crească distanţa de siguranţă între vehicule”, se mai menţionează în comunicatul Infotrafic.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: