Evenimentul Zilei > Actualitate > Agenția Europeană pentru Medicamente a decis! Anunțul vizează copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani
Agenția Europeană pentru Medicamente a decis! Anunțul vizează copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani

Agenția Europeană pentru Medicamente a decis! Anunțul vizează copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani

Agenția Europeană pentru Medicamente a aprobat utilizarea vaccinului Moderna pentru imunizarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, în contextul în care rata de îmbolnăvire la nivel european a crescut, în unele state, chiar și cu 200%.

Moderna devine cel de-al doilea ser anti-coronavirus aprobat de către autoritățile sanitare pentru vaccinarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Primul ser care a fost aprobat în acest sens este cel de la Pfizer.

E oficial. Copiii de cel puțin 12 ani se pot vaccina și cu Moderna

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat, vineri, 23 iulie, extinderea utilizării vaccinului anti-coronavirus dezvoltat de Moderna, ce în prezent poată numele de Spikevax, și pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani. Decizia este valabilă pentru cetățenii tuturor statelor Uniunii Europene.

Noua măsură a fost luată în contextul în care rata de îmbolnăvire, la nivel european, a crescut în unele state cu 200%. Astfel, au fost impuse și noi restricții pentru cetățenii europeni.

Realitatea actuală din Europa. Creșteri ale ratei de îmbolnăvire cu 200%

Franța, de exemplu, a impus noi restricții pentru persoanele care nu dețin permis sanitar, adică nu sunt vaccinate, nu au trecut prin boală sau nu prezintă un test negativ anti-coronavirus. Acestea nu se pot deplasa în cinematografe, muzee, teatre, localuri etc. Măsura a fost luată după ce nivelul de îmbolnăvire cu COVID-19 a crescut în decurs de doar o săptămână cu 193%.

Autoritățile spun că în Franța se va înregistra o creștere de 200% a îmbolnăvirilor până la sfârșitul lunii curente, adică se vor raporta, potrivit estimărilor specialiștilor, 50.000 de îmbolnăviri zilnic.

Și alte state europene au aplicat aceeași măsură, în contextul răspândirii infectării cu tulpina Delta, care va declanșa, potrivit oamenilor de știință, valul patru al pandemiei. Grecia, de exemplu, permite accesul în restaurante sau diverse localuri doar dacă ești testat anti-coronavirus, prezinți certificat de vaccinare sau ai trecut prin boală.

Austria nu permite accesul în piscine sau săli de sport și cer persoanelor cu vârsta de la 12 ani în sus prezentarea unui permis sanitar, dacă vor să intre în diverse locuri considerate propice răspândirii coronavirusului.

Marea Britanie va impune aceleași măsuri din toamna acestui an, după ce dau răgaz adulților să se imunizeze cu serurile anti-COVID-19. Italia a decis, în același sens, ca de la data de 6 august, cetățenii care vor să intre în localuri să prezinte permis sanitar.

Amintim că vaccinul anti-COVID-19 Pfizer este, în prezent, autorizat pentru utilizare la persoanele cu vârsta de 12 ani și peste.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: