Află din noul număr Evenimentul Istoric detalii despre intenția URSS de a aduce bombe nucleare în România!

Află din noul număr Evenimentul Istoric detalii despre intenția URSS de a aduce bombe nucleare în România!

Cea mai apreciată revistă de profil, Evenimentul Istoric, oferă cititorilor săi în noul număr informații în exclusivitate despre viziunea pe care conducerea URSS a avut-o cu privire la aducerea bombelor nucleare pe pământul românesc.

Imediat după venirea sa la Putere (1953), una dintre primele decizii ale lui Hrușciov a fost să reorganizeze Armata URSS, prin demobilizarea unei părți semnificative a efectivelor și înlocuirea ei cu putere de foc: arme nucleare. Liderii sovietici considerau că, astfel, vor elibera efective pentru nevoile de mână de lucru ale economiei și vor scădea cheltuielile.

Un prim pas a fost validarea punctului focal al noii doctrine militare: după spargerea frontului inamic cu lovituri nucleare, trupele proprii sunt sau nu în stare să exploateze spărtura? Aspectul s-a verificat în condițiile folosirii armei nucleare, în septembrie 1954, pe Poligonul Toțk din URSS. Au fost invitați miniștrii Apărării și șefii Marilor State Majore din statele Lagărului Socialist. Din RPR au participat gl. Emil Bodnăraș și gl. Ion Tutoveanu. La Toțk, invitaților din statele ”Lagărului Socialist” li s-a pus în vedere și ca, în termen de un an, să organizeze manevre similare, cu trupele proprii.

Află ce s-a întâmplat cu acest subiect și cum plănuiau rușii să aducă bombe nucleare pe teritoriul României din noul număr Evenimentul Istoric pe care îl găsești la punctele de difuzare a presei sau prin comandă online pe www.agoramag.ro

Ne puteți urmări și pe Google News

Un al subiect inedit îl reprezintă jurnalul de scoală al Regelui Carol al II-lea. În cele 116 pagini ale revistei aveți ocazia să descoperiți și fragmente din jurnalul ascuns. Stanca Scholz-Cionca, urmașa dascălului Ion/Ioan Cionca, pedagogul care a instruit familia regală a României vreme de un deceniu (1900-1910), a oferit în exclusivitate mărturii, amintiri, documente și fotografii tulburătoare din primii ani ai formării ca om, ca bărbat, ca prinț și ca român a regelui Carol al II-lea. Caută revista Evenimentul Istoric, acum la punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro 

Nu în ultimul rând, în paginile revistei aflăm detalii picante despre copilăria și tinerețea lui Ion Antonescu în București. În urmă cu peste 140 de ani, la 2/14 iunie 1882, se năștea, la Pitești, Ioan Victor Antonescu, cunoscut istoriei și conștiinței noastre naționale sub numele de Ion Antonescu (general de divizie, din 25 decembrie 1937; general de corp de armată, din 16 septembrie 1940; general de armată, din 5 sau din 18 februarie 1941; din 22 august 1941, autopromovat mareșal), președinte (în perioada 4 septembrie 1940 – 23 august 1944) al Consiliului de Miniștri, autointitulat Conducătorul Statului, după modelul dictatorilor fasciști și naziști din Europa timpului său: din Italia, Benito Mussolini – Il Duce, respectiv, din Germania celui de-al Treilea Reich, Adolf Hitler - Der Führer. 

Puteți analiza conținutul extraordinar al documentelor publicate prin pe larg al articolului din revista Evenimentul Istoric, numărul 56. 

Participă și la concursul „Câștigă bani pentru un Crăciun Istoric”. Găsește codul secret din revista, trimite-l prin SMS sau Whatsapp la numărul de telefon 0729.729.278 și poți câstiga marele premiu în valoare de 1000 EURO!

Dacă vrei să colecționezi Evenimentul Istoric, te invităm să te abonezi! 

Poți opta pentru un abonament în varianta print sau poți să te bucuri de versiunea online a revistei, direct pe tableta, computerul sau telefonul tău. În plus economisești bani şi primeşti revista la tine acasă!