Află din noul număr al revistei Capital care este soluția României pentru combaterea deșertificării!

Află din noul număr al revistei Capital care este soluția României pentru combaterea deșertificării!

Anul acesta, fenomenul deșertificării este din ce în ce mai amplificat și reprezintă o reală problemă pentru România. Acest lucru a început să atragă tot mai mult și atenția autorităților care încearcă să găsească soluții alternative potrivite pentru combaterea fenomenului. 

În noul număr al revistei Capital descoperi care este soluția realistă pentru acest fenomen care amenință România. În urma unei discuții cu Varujan Pambuccian, cel care a inițiat în țara noastră o dezbatere despre agricultura pe verticală, consideră ca aceasta este o soluție realistă pentru aricultura tării. Pentru a înțelege mai bine conceptul de agricultură pe verticală, trebuie să știm care este mecanismul de funcționare al acesteia.

„Îi spunem pe verticală pentru că în funcție de înălțimea la care ajunge planta la maturitate culturile sunt realizate pe etaje, în structuri celulare putând merge până la controlul nutrienților, iluminării și climei în fiecare celulă în parte”, explică Varujan Pambuccian.

Agricultura pe verticală este următorul nivel. Echipamentele nu costă mult, dar este foarte important ca alegerea lor să fie făcută în funcție de plantele care se doresc a fi crescute. Mai multe despre agricultura pe vericală în revistei Capital, ediția de noiembrie, disponibilă începând de astăzi la toate punctele de difuzare a presei și online pe www.agoramag.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Tot din revista Capital descoperi cum poți fi sărac în Europa câștingând un salariu minim de 3.600 de euro pe lună. În 2014, sindicaliștii împreună cu socialiștii din parlamentul confederației elvețiene doreau să impună un salariu mediu pe economie de 22 de franci pe oră, aproximativ 20 de euro.

Votul nu a întrunit majoritatea, ba chiar a fost respins de 3 sferturi dintre parlamentari, deoarece se credea că această măsură ar ridica prea mult costurile angajatorului.

Însă, la nivel de cantoane, unele „state” au votat în favoarea unui salariu minim. La sfârșitul lunii septembrie pentru un angajat din Geneva, cetățenii au votat pentru un salariu minim de 3.608 euro pe lună. Însă salariații din Europa nu traiesc toti la fel cu salariul minim pe economie.

Afla mai multe despre veniturile salariatilor din noul număr al revistei Capital.

Posibilul conflict din coridorul economic din Marea Chinei de Sud ce stă să erupă este un alt subiect interesant pe care îl găsiti în revista Capital. Este vorba despre un teritoriu disputat de cel puțin 5 actori: China, Filipine, Brunei, Malaezia și Vietnam, un coridor economic esențial pentru comerțul mondial și o zonă cu resurse naturale de o importanță geostrategică uriașă pentru fiecare actor.

Situația face referire la China care nu recunoaște suveranitatea granițelor maritime, nici dreptul internațional al mărilor și construiește baze militare pentru a controla Marea Chinei de Sud. Detaliile despre conflict și informații despre interesele părților în revista Capital, numărul din luna noiembrie.

În plus, ai și supliment Business Angels: Află cum poți obține finanțare dacă ai o idee genială de start-up!

Articolele complete le găsești în noul număr al revistei Capital, disponibil la punctele de difuzare a presei în perioada 13 noiembrie – 18 decembrie și online pe www.agoramag.ro.

Dacă vrei să primești revista acasă sau la birou, poți opta pentru un abonament pe 3, 6 sau 12 luni, accesând https://agoramag.ro/abonamente/abonamente-capital!