“Această zonă de fibroză împiedică îndreptarea penisului, de aceea curbarea acestuia este mai evidentă în timpul erecţiei. Direcţia de curbare a penisului depinde de funcţia de localizarea a plăcii Peyronie. În unele cazuri, curbarea poate fi atât de severă încât împiedică penetrarea în timpul actului sexual”, declară Conf. Dr. Dragoş Georgescu pentru Csid.ro

Principale simptome ale acestei boli la bărbați sunt: prezenţa unei zone îndurate (placa Peyronie) sub tegumentul penian care poate fi palpată de către pacient, un aspect curbat al penisului, evident atunci când penisul este erect,
zone de îngustare a penisului, tulburări de erecţie (imposibilitatea obţinerii sau menţinerii erecţiei), scurtarea penisului, incapacitatea de penetrare în timpul actului sexual, durere care survine în special în cursul erecţiei.

Simptomele acestei boli pot apărea brusc, iar ncidența acesteia este estimată la 3%, cu toate că incidența ei ar putea fi mai mare având în vedere faptul că mulți bărbați nu se prezintă la medic.

Unele date indică faptul căm această bolaă apare pe fondul unor traumatisme de mică intensitate, dar repetate în timpul actului sexual sau a altor activități. A fost observat, de asemenea, și factorul ereditar, bolile de colagen sau vârsta.