Acuzați de sex cu minore, trei afaceriști din Iași au fost condamnați la ani grei de închisoare printr-o sentință definitivă dată de Curtea de Apel Iaşi, informează Antena 3.

Astfel, cea mai mare pedeapsă a primit-o Nicuşor Coşuţă – 11 ani de închisoare, în timp ce Dorin Cohal şi Constantin Hitruc au luat câte 7, respectiv 4 ani de închisoare cu executare. Ionel Onofriciuc a fost achitat.

Cei patru oameni de afaceri au fost acuzați de DIICOT că, la începutul anilor 2000, au întreţinut raporturi sexuale cu minore într-o casă proprietatea lui Nicușor Coşuţă.

„Activitatea infracţio­nală a constat în faptul că, în perioada anilor 2003-2007, sus-numiţii, di­rect sau prin intermediari, racolau per­soane tinere de sex feminin, în majoritate minore, pe care le ademeneau sub pretextul participării la petreceri organizate în imobilul din satul Pie­trărie, comuna Bârnova, aparţi­nând lui Coşuţă Nicuşor, după care atât ra­colatorii, cât şi alte persoane de sex masculin din anturajul acestora, de regulă parteneri de afaceri, şi împreună cu tinerele fete vizionau filme pornografice, fumau ţigări din câ­nepă şi narghilea, după care le determinau pe acestea să întreţină raporturi sexuale normale, câteodată orale şi anale, în schimbul unor sume de bani cuprinse între 50 şi 150 lei”, arăta rechizitoriul DIICOT, întocmit în 2008.