Harry și William nu sunt șefi ai Fundației Regale, de aceea acest lucru ridică și întrebări pentru consiliul fundației.

Sunt concentrați pe realizarea obiectivelor caritabile sau în servirea intereselor prinților?

Cer Comisiei de Caritate să investigheze aceste două organizații de caritate, să le roage să ofere o justificare pentru aceste plăți și să demonstreze că nu sunt sclavii patronilor lor regali.”

În această lună, Harry și Meghan au depus documente oficiale la Companies House (registratorul companiilor din Marea Britanie, agenție executivă și fond comercial al Guvernului Majestății Sale) pentru a-și dizolva fundația regală.

Travalyst – care a fost înființată în mod independent – speră să ajute industria turistică de mare succes să supraviețuiască pandemiei de coronavirus.

Travalyst a reunit unii dintre cei mai mari operatori din industria de turism – inclusiv Visa, Booking.com și Skyscanner – pentru a ajuta călătorii să aleagă mai ușor opțiunile cu emisii reduse de carbon și să aleagă destinații ce vor avea mai multe beneficii pentru comunitățile locale.

Cum se apără părţile acuzate de Republic?

Un purtător de cuvânt al Fundației Regale a declarat: „Subvențiile acordate Sussex Royal au fost pentru a sprijini lucrarea caritabilă a Ducelui și Ducesei de Sussex.

Au fost pe deplin în conformitate cu cerințele de guvernare și au fost raportate în mod transparent.”

De asemenea, o purtătoare de cuvânt a Comisiei de Caritate a spus: „Am primit o plângere pe această temă.

La fel ca toate preocupările semnalate nouă, vom evalua informațiile furnizate pentru a stabili dacă există sau nu un rol pentru Comisie.

Nu am determinat încă dacă este infracțiune.”

Un purtător de cuvânt care a lucrat cu fundația Sussex Royal a declarat: „Subvențiile acordate organizației nonprofit Travalyst sunt destinate dezvoltării în curs a proiectelor care vor sprijini comunitățile, viața sălbatică și mediul prin turism şi călătorii durabile.

Toate subvențiile au fost făcute imparțial și obiectiv, pe deplin în conformitate cu cerințele de guvernare și au fost raportate transparent în conformitate cu reglementările.”

Un purtător de cuvânt al echipei legale a Ducelui de Sussex a precizat că plângerea împotriva fundațiilor caritabile este „profund jignitoare” și „creată cu rea intenţie”.

Purtătorul de cuvânt al lui firmei de consultanţă Schillings a spus: „Ducele de Sussex a fost întotdeauna și continuă să rămână profund angajat pentru activitatea sa caritabilă.

Acesta este scopul vieții sale, iar devotamentul său față de caritate se află în centrul principiilor prin care trăiește și este evident prin impactul și succesul numeroaselor sale proiecte caritabile din Marea Britanie și nu numai.

Până în acest moment, este profund jignitor să văd astăzi afirmații false despre Ducele de Sussex și opera sa caritabilă.

Este în același timp defăimător și insultător pentru toate organizațiile și oamenii remarcabili cu care a făcut parteneriate.

Travalyst (care a fost fondată în cadrul Sussex Royal) este o organizație non-profit pentru care ducele nu primește niciun câștig comercial sau financiar, așa cum este cazul tuturor angajamentelor sale caritabile.

Ducele nu are şi nici nu a avut vreodată vreun interes financiar personal în activitatea sa caritabilă.

Interesul a fost întotdeauna clar: să îi susținem pe ceilalți și să facem o diferență pozitivă.

Dacă s-ar fi urmărit acțiunile adecvate pentru aceste afirmații false, s-ar fi demonstrat clar că orice lucru legat de Sussex Royal, Travalyst sau oricare dintre eforturile caritabile ale ducelui este transparent.

A sugera altfel este greșit fără echivoc și se va acționa în consecință sub incidenţa legii.

Calea prin care plângerea a fost creată public și cu rea intenţie sugerează doar o foame de atenție din partea mass-media, precum și o agendă împărtășită și ofensivă, care nu este nici corectă, nici justă.

Atât declarația Comisiei de binefacere de azi, cât și cea a Fundației Regale, arată că nu există nicio determinare a vreunei infracţiuni aici.

Toate activitățile caritabile ale ducelui sunt pe deplin transparente și sunt conforme cu liniile directoare ale Comisiei de Caritate și, în plus, cu propria busolă morală.”

Schillings este un consultant internațional de renume și de confidențialitate, format din avocați de reputație, specializaţi pe confidențialitate și familie, consultanță de risc.

Compania are în echipă inclusiv specialiști în securitate cibernetică și informații.

sursa: Daily Mail

PAGINA ANTERIOARA