Afacerea „Laptopul lui Hunter” – Răsturnare spectaculoasă de situație

Afacerea „Laptopul lui Hunter” – Răsturnare spectaculoasă de situație Hunter Biden. Sursa foto: Arhiva EVZ

Twitter

Twitter a închis toate linkurile către articolul New York Post, și apoi a închis chiar și contul ziarului. De asemenea, a suspendat și conturile celor care au încercat să distribuie articolul, inclusiv pe cel al secretarei de presă a Casei Albe, Kayleigh MacEnany.

Justificarea Twitter pentru cenzură s-a schimbat mereu, de la afirmația că povestea este periculoasă la cea că implică materiale piratate cibernetic.

CEO-ul Jack Dorsey a recunoscut în final că platforma sa a greșit, dar a menținut contul NY Post închis timp de două săptămâni.

Echipa de campanie electorală a lui Biden va cita cenzura Facebook și a Twitter pentru a califica toată povestea drept dezinformare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Washington Post

Wa-Po a sugerat că toată povestea este o dezinformare Rusiei, dat fiind că Giuliani era una dintre surse. Ziarul a scris că „avocatul personal al președintelui Trump, Rudolph W. Giuliani, a fost ținta unei operațiuni de influențare de către serviciile ruse”.

Un articol din Post îi sfătuia pe cititori să considere e-mail-urile lui Hunter Biden drept informații străine, „chiar dacă probabil că nu sunt”.

Wikipedia

Enciclopedia online a decis și ea să cenzureze afacerea. Breitbart a scris:

„Editorii au calificat recent NY Post drept «sursă lipsită de încredere» pe Wikipedia și au citat acest lucru drept un motiv suficient pentru a exclude orice mențiune a afacerii.”

Wikipedia a continuat să nu pomenească despre afacere, numind-o „interferență rusească” care a fost „dovedită”

New York Times

NY Times a încercat să discrediteze relatarea, afirmând că înșiși ziariștii de la Post se îndoiau de veridicitatea informațiilor pe care le publicau.

Fox News

Deși televiziunea a prezentat informațiile în mai multe reportaje, realizatorul Chris Wallace, care moderase prima dezbatere prezidențială, a descalificat relatarea, numind-o „total neverificată” și adăugând că Giuliani „nu este o sursă de încredere”.

CNN

Televiziunea a ironizat afacerea, iar reporterul media, Brian Stelter, a cerut mai multă cenzură din partea companiilor din Silicon Valley. El a numit povestea „un exemplu clasic al mașinăriei de presă a dreptei”.

Radioul Public Național

NPR, finanțat din banii contribuabililor, a ignorat afacerea, explicându-le ascultătorilor săi:

„Nu dorim să ne pierdem timpul cu povești neadevărate și nu dorim să irosim timpul ascultătorilor și cititorilor cu povești care sunt pure diversiuni.”