Evenimentul Zilei > International > Afacere macabră într-un cimitir. Cadavre dezmembrate pentru bani
Afacere macabră într-un cimitir. Cadavre dezmembrate pentru bani

Afacere macabră într-un cimitir. Cadavre dezmembrate pentru bani

Mai mulți lucrători ai companiei de salubritate din Roma - Azienda Municipale Ambiente – au fost filmați în timp ce dezmembrau mai multe cadavre, într-un cimitir din capitala Italiei.

Imaginile șocante au fost filmate de carabinieri în cimitirul Flaminio – Prima Porta din Roma și nu reprezintă un ritual macabru, desprins din filmele de groază, ci doar o afacere ilegală, care aduce bani frumoși în buzunarele celor care o practică, conform publicației „Il Messaggero”

Cadavrele dezmembrate de lucrătorii de salubritate aparțin unor persoane care au murit în urmă cu câteva zeci de ani și, conform legii italiene, ar fi trebuit incinerate pe cheltuiala familiilor. Cum acestea nu au bani suficienți pentru a acoperi costurile, apelează la o soluție mai ieftină.

O înșelătorie ca-n filmele de groază

Procuratura din Roma a demarat o anchetă pentru înțelăciune și profanare de cadavre care îi vizează pe mai mulți angajați ai companiei de salubritate – AMA.

Tot cazul pornește de la faptul că în cimitirele italiene, locurile de veci se concesionează se concesionează pentru o perioadă de 20 până la 30 de ani. După împlinirea termenului, sicriul este scos la suprafață, iar oasele celui decedat sunt colectate și mutate într-un osuar comun. Astfel, sunt eliberate mormintele și pot fi concesionate altor persoane.

Sunt cazuri, în care, cadavrele nu se descompun în totalitate, iar familiie sunt puse să plătească o nouă concesiune – pentru alți 20-30 de ani – sau să elibereze locul și să plătească pentru incinerarea corpului.

Carabinerii au descoperit că în multe cazuri, cei care se ocupă de această procedură iau banii rudelor și, în loc să se ocupe de incinerare, îngroapă sicriul într-o zonă comună. Este vorba de o înșelăciune. Anchetatorii au descoperit 10 sicrie îngropate în zona comună a cimitirului, deși rudele au plătit incinerare și au primit urna cu cenușa decedatului.

Cadavre distruse în loc să fie arse

Punând sub supraveghere cimitirul, carabinierii au descoperit o altă afacere macabră, la care erau părtașe chiar și rudele celor decedați.

Astfel, multe familii care nu aveau bani sau nu doreau să plătească costurile pentru incinerare apelează la lucrătorii firmelor de pompe funebre care, contra unei sume mai mici, îi scăpau de cadavre. Acestea erau dezmembrate, de lucrătorii de la salubritate, resturile de carne erau îndepărtate, iar oasele erau depuse în osuarul comun.

În prezent, ancheta autorităților din Roma vizează 15 lucrători de la salubritate și 4 antreprenori de pompe funebre.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.