Evenimentul Zilei > Economie > Aeroportul Timișoara EXTINDE aerogara. Anul acesta se estimează un tranzit de 1 milion de pasageri
Aeroportul Timișoara EXTINDE aerogara. Anul acesta se estimează un tranzit de 1 milion de pasageri

Aeroportul Timișoara EXTINDE aerogara. Anul acesta se estimează un tranzit de 1 milion de pasageri

Aeroportul timișorean a atins, anul trecut, cel mai mare număr de pasageri din istoria sa, peste 924.000. cifra de afaceri a crescut și, odată cu ea, traficul de marfă.

Anul 2015 a însemnat pentru Aeroportul Internaţional Timişoara un an de creştere, atât în privinţa traficul aerian, cât şi al traficului de marfă, arată oficialii instituției. Traficul de marfă a crescut cu 35%, la Timișoara deschizându-se un centru logistic al DHL, în toamna anului care a trecut. 

Pe parcursul anului 2015, Aeroportul Internaţional Timişoara a înregistrat un număr de 924.459 pasageri îmbarcaţi/debarcaţi din Timişoara, cu 26% mai mult faţă de 2014, depăşind numărul maxim înregistrat anterior, respectiv 853.347 pasageri în 2011.  Numărul de zboruri a crescut faţă de anul precedent cu 13%, de la 10.293 zboruri la 11.661 zboruri. Wizzair deţine o cotă de 60%, în creştere faţă de 2014, urmată de companiile Lufthansa şi Tarom. În 2015, destinaţiile preferate ale pasagerilor au fost Munchen, Bucureşti şi Bergamo.

În prezent, Timişoara are legături aeriene cu 16 destinaţii importante din şase ţări europene, dintre care două aeroporturi (Bucureşti şi Munchen) oferă şi zboruri de conexiune, practic spre întreaga lume. “Ne propunem ca anul 2016 să aducă pentru Aeroportul Internaţional Timişoara, pe lângă o creştere a traficului de pasageri (peste 1 milion de pasageri) şi a traficului de marfă, introducerea unor destinaţii noi. De altfel, aşa cum ne-am propus, începutul anului 2016 a dat startul deschiderii de noi destinaţii şi noi parteneriate cu companii aeriene, respectiv destinaţia Eindhoven – Olanda, spre care se vor opera zboruri începând cu 29 martie 2016, şi noua bază aeriană a companiei Ryanair, în premieră pentru România, care va opera zboruri începând cel mai târziu de la data de 1 noiembrie 2016, spre destinaţiile: Bucureşti, Londra-Stansted, Milano-Bergamo, Bruxelles Charleroi, Berlin, Dusseldorf-Weeze, Frankfurt-Hahn.  De asemenea, în acest sens, ne propunem lucrări de extindere a aerogării în zona de îmbarcare pentru a face faţă numărului de pasageri aflat în creştere”,  a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.