Adriana Stoicescu: „Nenorocirea acestui neam sunt papagalii care se cred vulturi”

Adriana Stoicescu: „Nenorocirea acestui neam sunt papagalii care se cred vulturi” Sursa: Arhiva EvZ

Judecătoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timiș, cunoscută pentru pozițiile sale critice la adresa modului în care se face justiție în România, a avut o nouă postare, critică, pe o rețea de socializare.

„Nenorocirea acestui neam sunt papagalii care se cred vulturi. Jalnicele creaturi, ce se cred formatori de opinie, băieței frustrați și complexați, dornici de expunere, în toate pozițiile, ies acum, precum râmele după o ploaie bună.

Micuțul scurmator ce se simte vânat a ieșit să facă ce știe mai bine: să arunce cu rahat în tot ce nu înțelege. Lacheul de serviciu s- a trezit cu față la pernă pentru că s-a visat din nou pe cai mari, iar acum e dezamăgit că e doar un vis de adolescent cu coșuri…

Când doar fetele bătrâne și neliniștite te mai venerează, atât îți rămâne: să te dai bărbat și deștept pe deasupra. Dar noi știm adevărul, nu-i așa?”, a scris Adriana Stoicescu pe pagina sa de Facebook.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sistemul în care opinia este interzisă

Judecătoarea Adriana Stoicescu a fost sancţionată de Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii deoarece prin postările sale pe social media aduce atingere independenţei procurorilor şi spune: „În acest timp, foștii procurori DNA, care doreau să cumințească definitiv judecătorii, sunt absolviți de orice vină”.

Adriana Stoicescu, judecător Tribunalul Timiș, spune că instanța a respins ca lipsită de interes acțiunea sa împotriva hotărârii prin care Secția pentru procurori a CSM a constatat că ar fi adus atingere independenței procurorilor prin postările pe Facebook.

Adriana Stoicescu: „Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat, admițând o cerere a unei asociații de procurori, că am adus atingere independenței procurorilor și s-a pronunțat printr-o hotărâre asupra afirmațiilor mele, un judecător al acestei mărețe ţări europene, încălcând flagrant prevederile privind separația carierelor”, a anunţat judecătoarea pe social media.

„Am atacat această hotărâre, iar Curtea de Apel Timișoara a respins cererea mea, calificând-o ca lipsită de interes. La recursul formulat la ICCJ, Consiliul Superior al Magistraturii a formulat întâmpinare, prin care solicită, prin vocea unui judecător, președinte al Consiliului, respingerea recursului formulat de apărătorul meu.

Din două una: ori eu nu mai sunt normală… ori eu nu sunt normală. În țara procurorilor, aceștia au dreptul să constate că un judecător le încalcă independența, iar eu, un biet judecător, nu merit să fiu aparat de garantul independenței justiției”, mai subliniază Judecătoarea Adriana Stoicescu.