Medicul Adrian Streinu-Cercel vine cu noi informații cruciale despre Coronavirus și susține că vremea de afară se află în legătură directă cu puterea de răspândire a virusului chinezesc din două motive, scrie Antena3.

„Primul este că dacă se depune un strat de zăpadă, acest strat de zăpadă va trebui lăsat pe jos, nu va trebui adunat. Este cel care poate să ne salveze în momentul de față și să decontamineze o suprafața foarte mare și să se evite răspândirea virusului în natură.

Un al doilea aspect este acela că se pare că acestui virus, deși ar trebui să îi placă frigul, nu prea îi place frigul, ca atare e posibil să avem o încetinire a răspândirii lui, ceea ce ne va permite nouă, în sistemul de sănătate,  să mai facem un pas în plus în tratarea acestor pacienți”, a precizat acesta.

Un alt punct pe care Adrian Streinu-Cercel l-a subliniat, a fost importanța statului acasă îna ceastă perioadă și evitarea contactului cu alte persoane.

„Dacă vom sta în case, vom trece cu bine peste asta. Dacă nu, vom asista și noi la ceea ce este acum în Italia”, a avertizat acesta.

„Apa și săpunul vor dicta dinamica acestei pandemii. Cât stă virusul, cât nu stă virusul pe diferite suprafețe este mai puțin important. Important e ce facem cu mâna noastră. Dacă ne spălăm pe mâini cu apă și săpun, dacă ne spălăm fața cu apă și săpun, atunci decontaminăm tot ce atingem.”, a mai adăugat Streinu-Cercel.