Lovitură pentru DNA Ploiești! Adrian Semcu a fost achitat. FOTO

Lovitură pentru DNA Ploiești! Adrian Semcu a fost achitat. FOTO

Fostul președinte PNL Prahova, Adrian Semcu, a fost achitat, joi, în dosarul în care a fost inculpat pentru trafic de influență, cu cinci ani în urmă.

În 2015, procurorii DNA Ploiești au hotărât reținerea lui Adrian Semcu și a lui Gheorghe Boeru, acuzat și el în același dosar pentru dare de mită, cumărare de influență și evaziune fiscală.

„Direcția Naționala Anticorupție a decis după patru ani să claseze cauza pentru care în 2015 am fost reținut peste 24 de ore în arest la Câmpina și ulterior 7 zile în arest la domiciliu, pentru o presupusă infracțiune de trafic de influență într-un dosar care viza societatea HIDRO PRAHOVA.

După ce în toată această perioadă, asupra mea a planat suspiciunea unei vinovății inventate de către DNA Ploiești, pe baza unui denunț al unui martor cu identitate protejată, în nota specifică anului 2015, vinovăție care de fapt se baza pe NIMIC, după prejudicii de imagine, ce țin de prestigiul personal, profesional și în special politic, pentru care NIMENI nu a plătit, astăzi pot să anunț public că dosarul nr. 478/P/2018, care mă viza și pe mine, a fost CLASAT.

Ne puteți urmări și pe Google News

Deci toată agitația din urmă cu 4 ani s-a dovedit a fi practic un obiectiv pe care DNA l-a avut, pentru a adăuga încă un nume pe lista celor care ar fi trebuit să devină vulnerabili. Nu a fost cazul cu Adrian Semcu.”, a scris Semcu pe Facebook.

DNA l-a acuzat pe Adrian Semcu că începând cu 2010, anterior şi pe parcursul derulării procedurilor de achiziţie pentru contractele de servicii şi lucrări ce urmau să fie încheiate în cadrul proiectului cu finanţare europeană „Reabilitarea şi modernizarea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Prahova” (în valoare totală de peste 162,7 milioane euro având ca autoritate contractantă SC Hidro Prahova), au existat discuţii şi înţelegeri între mai multe persoane influente şi cu importantă susţinere politică, privind realizarea intereselor vizând obţinerea, în mod ilicit, a unor sume de bani din plăţile efectuate de către beneficiarul proiectului. Procurorii susţin că banii urmau să fie primiţi, sub formă de comisioane, de la societăţile agreate pe care, fiecare dintre persoanele implicate, urma să le sprijine în atribuirea contractelor prin exercitarea influenţei pe care o aveau la conducerea şi angajaţii SC Hidro Prahova, respectiv la reprezentanţii Ministerului Mediului şi Pădurilor cu atribuţii legate de derularea proiectului.