Fotografia lui Adrian Sârbu a fost făcută acum exact 14 de ani, pe 18 aprilie 1995, de către fotoreporterul Evenimentului zilei de pe atunci, Cătălin Luțu.
L-am găsit pe Adrian Sârbu, pe atunci „mogulul” postului de televiziune PRO TV și, implicit, al Trustului MediaPro, în fostul local de fițe Club 30, situat la demisolul fostei Case de Prietenie Româno-Sovietice, din spatele Intercontinentalului, pe locul unde funcționează acum unul din restaurantele lanțului Burebista. În clubul manageriat de Emanuel „Manos” Damanakis, un grec cu cetățenie britanică pripășit în România, Adrian Sârbu tocmai dădea o petrecere pentru prietenii și angajații săi din MediaPro, cu ocazia împlinirii a 40 de ani. În poză a fost imortalizat alături de părinții săi, prezenți și ei la aniversare.
Puțini știu sau își mai aduc aminte că Revoluția l-a prins pe Adrian Sârbu ca regizor de filme documentare la Studioul Alexandru Sahia din București. Ulterior, Sârbu a fost șeful de cabinet și consilierul personal al lui Petre Roman. În 1991 a pus bazele agenției de știri Mediafax, al cărei proprietar este și astăzi. Abia în 1993 înființează Trustul Mediapro și tot atunci scoate pe piață postulTV Canal 31, devenit, pe 1 decembrie 1994, PRO TV, în parteneriat cu compania americană CME. Ulterior, lansează și posturile Acasă Tv și Pro Cinema. În 2009, a fost numit Chief Executive Officer (CEO) al CME, devenind astfel românul care ocupă cea mai înaltă poziție executivă într-o companie multinațională. Poziție din care a fost înlăturat în urmă cu câțiva ani, pare-se din cauza unor deconturi fabuloase și trend-ului descendent al produselor media ale companiei. El are trei fete, în urma celor două căsătorii ale sale, ultima fiind cu fostul manechin Janine Ștefan. Se spune despre el că ar fi filmat, la Revoluție, anumite discuții între membrii noii Puteri și că filmele respective i-au înlesnit, cumva, calea spre succesul ulterior. Ieri, Adrian Sârbu a împlinit 64 de ani.