”Ion Iliescu împlinește 90 de ani. O vârstă a senectuții și a înțelepciunii dobândite prin experiențe diverse și suferințe”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

”De obicei, cu prilejul aniversării unui prieten sau a unui coleg suntem tentați să contemplăm trecutul, să rememorăm cu nostalgie momentele care ne-au legat și au oferit substanță relației din prezent” continuă fostul premier Adrian Năstase.

El spune însă că va rezista acum acestei tentații:”Dintr-un motiv foarte simplu. Ar fi nedrept să vorbesc, în această zi, doar la timpul trecut despre Ion Iliescu. Pe o scenă publică dominată de vrajbă, scandaluri meschine și haos politic, echilibrul și înțelepciunea care-l definesc pe Ion Iliescu sunt, în continuare, un capital extrem de prețios. Tocmai de aceea, mai presus de orice, în Ion Iliescu, eu văd un reper de normalitate politică. Or, reperele nu au vârstă”.

”Nu pot decât să-i urez multă sănătate și aceeași energie pe care o emană neîncetat, dovedind, iată, că nu intâmplător ziua sa de naștere se serbează tocmai în primele zile ale primăverii. La mulți ani, Ion Iliescu!”, își încheie, mesajul, Adrian Năstase.

Fotografia pe care el o postează, îi reprezintă pe Adrian Năstase și Ion Iliescu, veseli, cu câte o sticlă uriașă de șampanie în mână. Premierul și președintele României, la acea dată, sărbătoreau, cel mai probabil, intrarea României în NATO.

”O poză cât o mie de cuvinte. La Mulți Ani ! Cu sănătate, primului Președinte al României democratice”, comentează un cititor, iar altul urează ”La mulți și sănătoși ani președintelui fondator al României postmoderne Ion Iliescu!” (Foto-arhiva Adrian Nastase)