Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Năstase, despre scandalul momentului: PNL și USR au inventat un gen nou – „penal”
Adrian Năstase, despre scandalul momentului: PNL și USR au inventat un gen nou – „penal”

Adrian Năstase, despre scandalul momentului: PNL și USR au inventat un gen nou – „penal”

Fostul premier Adrian Năstase a făcut un comentariu cu privire la dezvăluirile despre arestarea lui Florin Cîţu în SUA si dacă mai poate fi susținut actualul premier de către coaliția PNL-USR.
În opinia fostului premier PSD, Adrian Năstase, Coaliţia formată din USR şi PNL ar trebui să treacă în noile cărţi de identitate „penal” în loc de „gen”.
Adrian Năstase spune că actuala coaliție nu-și poate permite să-l susțină pe actualul premier în funcție fără să-și piardă complet credibilitatea. Același lucru este valabil pentru Iohannis. Sunt cei care au inventat sintagma „Fără penali în funcții publice”.

Adrian Năstase: Justiția divină intervine uneori în guvernare

Adrian Năstase: „PNL și USR au inventat un gen nou – „penal”. În noile cărți de identitate, la rubrica gen, unii ar putea trece „penal”. E vorba de o ștampilă politică – sunt conștient – cu un impact public foarte puternic.

Realizați însă că, după aflarea condamnării lui Florin Cîtu în SUA, de fiecare dată când acesta va merge la întruniri publice, inclusiv în campania internă din PNL, el va fi întâmpinat de Marian Ceaușescu cu strigătul său obișnuit – „Penalule”?”, scrie fostul premier Adrian Năstase pe social media.

Ei sunt cei care au inventat sintagma „Fără penali în funcții publice”

Şi continuă pe blogul său: „Blocarea desemnării lui Dragnea la funcția de premier s-a făcut prin invocarea legii 90/2001. Se discută acum și de art. 17 din Codul administrativ.

Discuții tehnice – a existat în cazul lui Cîtu o infracțiune? A existat o condamnare? Cert este ca reținerea sa la poliție a fost confirmată ca pedeapsa penală de un judecător. În aceste condiții, actuala coaliție nu-și poate permite să-l susțină pe actualul premier în funcție fără să-și piardă complet credibilitatea. Același lucru este valabil pentru Iohannis. Sunt cei care au inventat sintagma „Fără penali în funcții publice”.

„Justiţia divină intervine uneori în guvernare”, a scris fostul premier Adrian Năstase pe blogul personal.

Premierul Florin Cîțu a recunoscut totul

Reamintim că premierul Florin Cîțu a stat la închisoare două zile în Statele Unite, pe vremea când era student în cadrul Iowa State University.

Premierul a recunoscut faptul că a fost reţinut de politia din SUA, acuzând că informația a apărut datorită competiției interne din PNL. Într-o declarație de presă, el a precizat este o faptă care s-a petrecut în urmă cu 20 de ani.

„Da. S-a întâmplat acum 20 de ani. A fost vorba de conducere sub influența alcoolului, în urmă cu 20 de ani. Am plătiti amenda care a fost foarte mare Este o contravenție. Dar interesant este că această informație nu a apărut în cele patru scrutinuri de alegeri în care am candidat împotriva PSD ci acum, în timpul campaniei de alegeri interne pentru PNL”, a declarat Florin Cîțu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: