Evenimentul Zilei > Social > Adrian Năstase critică dur publicul de la Festivalul George Enescu. „Am admirat domnișoare care au butonat telefoanele mobile”. FOTO
Adrian Năstase critică dur publicul de la Festivalul George Enescu. „Am admirat domnișoare care au butonat telefoanele mobile”. FOTO

Adrian Năstase critică dur publicul de la Festivalul George Enescu. „Am admirat domnișoare care au butonat telefoanele mobile”. FOTO

Pe 28 august a debutat cea de-a 25-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu. Se întâmplă pentru a doua oară în istorie, după Revoluţie. Luni, 30 august, la eveniment a participat și fostul premier al României, Adrian Năstase, care a criticat dur publicul prezent. Nu a cruțat nici tinerii, despre care spune că „au butonat telefoanele mobile” în loc să acorde atenție concertelor.

Adrian Năstase a tăiat în carne! Fostul prim-ministru al României a criticat publicul prezent, luni, la festivalul Enescu. Demnitarul a sugerat că „noile trenduri” care par a fi „cool” sunt total nepotrivite pentru prezentarea la un eveniment de avengura celui în cauză.

Adrian Năstase mustră sever publicul de la festivalul Enescu

„Am vrut să adaug o poză cu orchestra și cu solista din prima parte, dar m-am gândit să vă arăt, mai curând, noile trenduri de la Festival. Spre exemplu, este cool să vii în adidași și în bluză de tenis sau cu cămașa scoasă din pantaloni.

De asemenea, am admirat tinere domnișoare care, timp de o oră, au butonat telefoanele mobile, folosind în mod util timpul pentru a trimite (și primi) mesaje pe fb și what’s up”, a scris Adrian Năstase.

Programul festivalului a fost construit pe extreme

Fostul premier a vorbit și despre cum s-a desfășurat programul de luni al Filarmonicii „George Enescu” în cadrul Festivalului Internațional George Enescu, despre care spune că a fost „construit pe extreme”.

„În prima parte, lucrarea lui Ondrej Adamek, „Where are You?”, lucrare pentru voce și orchestră, compusă special pentru Magdalena Kozena și Sir Simon Rattle, într-o formulă provocator de modernă. Socantă, pe alocuri. Orchestra Simfonica din Londra, condusă de Sir Simon Rattle, a dovedit virtuozitate. Probabil că sunt subiectiv, dar un astfel de exercițiu nu-mi creează emoție.

Pe anumite porțiuni, am admirat calitățile vocale ale Magdalenei Kozena. În partea a doua a concertului, am ascultat o piesă clasică, „linistită”, Simfonia a 6-a a lui Beethoven, „Pastorala”.”, a mai precizat Adrian Năstase pe propriul blog.

Următorul concert al Filarmonicii „George Enescu” în cadrul Festivalului Internațional George Enescu

Miercuri, 1 septembrie 2021: Sala Palatului, ora 19:30

ORCHESTRA SIMFONICĂ A RADIODIFUZIUNII DIN BERLIN

VLADIMIR JUROWSKI dirijor

RALF SOCHACZEWSKY dirijor asistent

CORUL FILARMONICII GEORGE ENESCU

IOSIF ION PRUNNER dirijorul corului

CARMEN LIDIA VIDU regizor multimedia

Igor Stravinski Potopul: o piesă muzicală (Alegorie biblică bazată pe povestea Arcei lui Noe)

ROBERT POWELL Narator, Noe, Soţia lui Noe (rol vorbit)

VLADIMIR OGNEV Vocea lui Dumnezeu (bas 1)

BASTIAN KOHL Vocea lui Dumnezeu (bas 2)

IVAN TURŠIĆ Diavolul (tenor)

Igor Stravinski Variaţiunile In memoriam Aldous Huxley

Igor Stravinski Simfonia pentru instrumente de suflat

Igor Stravinski Vulpea

IVAN TURŠIĆ tenor

ALEXANDER FEDOROV tenor

BASTIAN KOHL bas

VLADIMIR OGNEV bas

Igor Stravinski Nunta (scene coregrafice pentru cor, solişti, 4 piane şi percuţie)

SOFIA FOMINA soprană

ELENA MANISTINA mezzosoprană

ALEXANDER FEDOROV tenor

VLADIMIR OGNEV bas

DANIEL CIOBANU pian (laureat al Concursului Internaţional Arthur Rubinstein)

ANDREI LICAREŢ pian

MIHAI RITIVOIU pian (laureat al Concursului Internaţional George Enescu)

ALEXANDRA SILOCEA pian (Bösendorfer Artist)

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: