In Italia, din ce in ce mai multi romani nevinovati trag ponoasele de pe urma conationalilor nostri care comit infractiuni. Uciderea Giovannei Reggiani de  catre Romulus Mailat l-a afectat, indirect, si pe Adi Mutu. Cel mai cunoscut roman care locuieste si munceste in Peninsula a fost agresat verbal, sambata seara, la Roma, de suporterii echipei Lazio.

Aflat in capitala Italiei pentru meciul de campionat Lazio – Fiorentina, scor 0-1, starul tricolorilor, fost insultat de suporterii italieni, care i-au „dedicat” scandari rasiste si i-au cerut sa plece din Italia! Intrat pe teren in minutul 68, Mutu a suportat un potop de scandari rasiste. „Tigan de rahat” si „Bucata de rahat” au fost expresiile cu care romanii l-au „gratulat” pe roman. Cu o zi inainte, fotbalistul facuse apel la constiinta italienilor, carora le-a cerut sa nu-i bage pe toti romanii intr-o singura oala.

Jignit fara motiv, Mutu si-a vazut linistit de treaba pe „Stadio Olimpico”, neraspunzand provocarilor. „Briliantul” stia cu cine are de-a face. Suporterii lui Lazio alcatuiesc o grupare xenofoba si extremista, care s-a manifestat rasist si la meciul cu Dinamo, cand ghanezului George Blay i s-a cerut sa plece in Africa. Tifossii imbratiseaza doctrina fascista, iar duritatea actiunilor lor a facut inconjurul lumii. De altfel, inaintea partidei Lazio – Dinamo, din preliminariile Ligii Campionilor, cinci suporteri romani au fost injunghiati de huliganii laziali.

Cititi si:

Opriti atacurile antiromanesti! 

THE INDEPENDENT: Milioane de occidentali isi doresc o lectie dura pentru imigranti

Romania, vazuta de la Roma: dor si frica 

Presa italiana: 20.000 de expulzari numai la Roma 

ARHIVA:

Sotul femeii ucise, monument de durere 

Autoritatile italiene au iesit la vanatoare de rromi  

Forum EVZ – La Repubblica  

La Repubblica face bilantul  

Nastase, vehement impotriva infractorilor romani  

Cioroianu: "Cetatenii onesti, adevaratii ambasadori ai Romaniei

Acesti barbari care ne rup de Europa 

Frattini ne ia apararea in cazul ororii din Italia

Italienii ne fac praf  

Romanii din italia, speriati de moarte  

Mailat a ajuns in Italia gratie unei legi schioape  

Romano Prodi, "zgaltait" de situatia romanilor 

Satra lui Mailat 

Revista presei

"Nu conteaza ca sunteti oameni buni si muncitori"