Adrian Duicu, despre numirea șefului Poliției Mehedinți: “Mă duc la premier dimineață și o să-l pun pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe ăsta aici”

Adrian Duicu, despre numirea șefului Poliției  Mehedinți: “Mă duc la premier dimineață și o să-l pun pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe ăsta aici”

Potrivit referatului de arestare preventivă, Adrian Duicu conducea în Mehedinţi o reţea de corupţie integrată. În centrul reţelei se plasează el şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Constantin Ponea. Duicu îşi folosea influenţa politică pentru a-l menţine în funcţie pe şeful IPJ, dar şi pentru a-l promova la Bucureşti în structurile centrale. Duicu i-a promis şi că soţia sa Elisabeta Ponea va fi promovată la Parchetul General, dar tentativa de „a penetra” DNA a eşuat.

Din referatul DNA reiese că şeful IPJ, Constantin Ponea a solicitat în schimb următoarele lucruri: Primăria Orşova să îi concesioneze tatălui său o serie de terenuri la preţuri mici, el să fie menţinut în funcţia de şef al IPJ si să promoveze la Bucureşti în cadrul structurii centrale a Poliţiei Române, iar soţia sa să fie promovată la DNA sau la Parchetul General.

În timp ce şeful IPJ făcea demersurile pentru dosarul de incompatibilitate, Adrian Duicu - spun procurorii - acţiona pe linie de partid ca să obţină, pentru Ponea, promovările promise.

"Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”

Ne puteți urmări și pe Google News

Din referatul cu propunerea de arestare a lui Duicu reiese că şeful CJ se lăuda că are influenţă asupra premierului Victor Ponta şi asupra şefului Poliţiei, chestorul Petre Tobă. Iată ce se reţine în referat:

  • La data de 24 mai 2013, Ponea Constantin îl întreabă pe Duicu Ioan-Adrian, <> (cu referire la demersurile făcute asupra persoanelor din conducerea Ministerului Afacerilor Interne), răspunsul fiind <>.
  • La data de 11 iunie 2013, numitul Duicu Ioan-Adrian îi comunică numitului Dumitrescu Doru, că pe data de 13 iunie 2013, intenţionează să meargă la premier: „Mă duc la premier dimineaţă şi o să-l pun şi pe premier să sune, că eu vreau să-l stabilizez pe acesta bine acia”.
  • Totodată, numitul Duicu Ioan Adrian afirmă că intenţionează să meargă, împreună cu numitul Ponea Constantin Ştefan, la numitul Tobă Petre. În aceeaşi zi, numitul Duicu Ioan - Adrian a stabilit cu numitul Ponea Constantin Ştefan să se întâlnească la biroul acestuia.
  • Procurorii DNA susţin că Duicu şi-ar fi traficat influenţa chiar în cabinetul premierului Victor Ponta din Palatul Victoria. Procurorii arată că Duicu a mers la Guvern să solicite menţinerea pe funcţia a lui Ponea. Procurorii menţionează că Duicu i-a transmis şefului IPJ că în cabinet se află şi ministrul de Interne, la acea vreme fiind Radu Stroe şi că premierul l-a chemat la Guvern pe şeful Poliţiei, chestorul Petre Tobă.
  • La Solicitarea primului-ministru, Petre Tob[ s-a prezentat la Guvern, prile cu care s-a întâlnit cu Adrian Duicu, care i-a solicitat numirea temporară a lui Constantin Ponea în funcția deținută și promovarea sa ulterioră în funțcia de dircetor adjunct al Dirceției ordine Publică, solicitare cu care Petre Tobă a fost de acord. “....ție ți-a rezervat dircetor adjunct la Ordine Publică și/l ține până te hotărăști tu să pleci de acolo și i/a-m spus: nu pleacă acum de aicia...știa subiectul de ea, că vrea să vină la Parchetul general, la DNA a avut o problemă și n-a pus-o acolo...deci e absolut ok, o să urmeye treaba aia cât de curând; cealaltă zic, ceea ce te interesează cel mai mult”.