Evenimentul Zilei > Justitie > Palmă pentru DNA: Adrian Duicu, achitat pentru corupţie
Palmă pentru DNA: Adrian Duicu, achitat pentru corupţie

Palmă pentru DNA: Adrian Duicu, achitat pentru corupţie

Adrian Duicu (foto), fost preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Mehedinţi, a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Bucureşti la un an şi şase luni închisoare cu suspendare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru că l-ar fi susţinut în funcţie pe şeful Poliţiei la IGPR. pentru faptele de corupţie reţinute în sarcina sa de DNA şi l-a condamnat pentru folosire de informaţii nedestinate publicităţii.

Astfel, fostul şef al CJ Mehedinţi a fost găsit vinovat de „folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane Achitări pe bandă Duicu a fost achitat pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, trei infracţiuni de folosire a influenţei şi autorităţii de o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic în scopul obţinerii pentru sine de foloase necuvenite, două infracţiuni de dare de mită, două infracţiuni de efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia. În acelaşi dosar, au fost (manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Mehedinţi) – 1 an cu suspendare, Daniela Popescu (director executiv în cadrul CJ Mehedinţi) – 8 luni cu suspendare. Constantin Ştefan Ponea, fost şef al IPJ Mehedinţi, Andrei Bădin, jurnalist, alături de alţi cinci inculpaţi au fost achitaţi.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: