Evenimentul Zilei > Actualitate > ADMITERE 2020 – ASE, într-o dinamică permanentă, oferind mereu noi oportunități studenților săi
ADMITERE 2020 – ASE, într-o dinamică permanentă, oferind mereu noi oportunități studenților săi

ADMITERE 2020 – ASE, într-o dinamică permanentă, oferind mereu noi oportunități studenților săi

Te pregătești de bacalaureat, dar te gândești și la ce facultate să dai? Vrei să ai un viitor sigur, să devii un om de succes? Alege un Lider și vei deveni un Lider!

Academia de Studii Economice din București, cea mai bună universitate de profil economic și de administrație publică din Europa de Sud-Est, îți oferă oportunitatea de a face parte dintr-o comunitate universitară de prestigiu, cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii autohtone.

Candidații la programele universitare de licență ale ASE pot urma una dintre cele 12 facultăți ale universității: Administrarea afacerilor cu predare în limbi străine; Administrație și Management Public; Business și Turism; Cibernetică, Statistică și Informatică Economică; Contabilitate și Informatică de Gestiune; Drept; Economie Agroalimentară și a Mediului; Economie Teoretică și Aplicată; Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori; Management; Marketing și Relații Economice Internaționale (detalii).

 

Pentru Admiterea 2020, ASE scoate la concurs, la cele 35 de programe universitare de licenţă, peste   7 300 de locuri, dintre care peste 6 400 la învățământul cu frecvență și 900 de locuri la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă.

Anul acesta, concursul de admitere se desfășoară exclusiv ONLINE, pe platforma admitere.ase.ro, în semn de grijă și respect față de sănătatea candidaților noștri. Candidații vor încărca documentele de concurs pe platforma admitere.ase.ro, selectând opțiunile pentru programele de studii alese.

Înscrierile încep luni, 13 iulie, și se încheie vineri, 17 iulie, ora 16.00.

ASE desfășoară concursul de admitere la programele universitare de licență după aceleași principii, ca în anii precedenți. Pașii către admiterea la ASE sunt: eseul motivațional, testul de competenţă lingvistică – pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină și nu au certificate de competență lingvistică recunoscute de ASE – și media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media obținută la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%). Proba scrisă eliminatorie de competență lingvistică pentru programele de studii cu predare într-o limbă străină se poate echivala cu certificate de competență lingvistică recunoscute de ASE. De asemenea, nu dau test de competență lingvistică candidații care au absolvit studiile liceale organizate în limba străină a programului de licență pentru care optează.

În acest an, ASE își diversifică oferta universitară prin înființarea Facultății de Drept. Prin programele de învăţământ pe care le oferă, Facultatea de Drept va asigura formarea viitorilor profesioniști în domeniul juridic în mediul de business, administrație publică, activități non-profit sau altele. Licența obținută la finele celor 4 ani de studiu la Facultatea de Drept din cadrul Academiei de Studii Economice din București oferă garanția unei pregătiri profesionale temeinice, adaptată cerințelor pieței muncii. În deplină concordanță cu obiectivele strategice ale Academiei de Studii Economice din București, Facultatea de Drept își propune să devină un hub de pregătire și cercetare în domeniul științelor juridice.

Facultatea de Drept de la ASE București, oferă studenților săi un program inovator de studii în domeniul Drept, construit într-un context pluridisciplinar și, mai ales interdisciplinar, care le permite acestora o formare profesională complexă, ce îmbină armonios cunoștințe, abilități și valori specifice profesiilor juridice cu cele din domenii conexe cum ar fi științele economice (management, marketing, contabilitate, economie, statistică, dezvoltare durabilă etc.) sau administrația publică, bazată pe un echilibru judicios între pregătirea teoretică și cea practică. Absolvenții facultății de Drept vor dobândi competențe specifice și calificarea necesară îmbrățișării unei palete largi de profesii cu profil juridic, specifice societății românești contemporane, cum ar fi: avocați, notari, consilieri juridici, magistrați – judecători și procurori, grefieri, secretari la instanțe judecătorești și parchete, arbitrii, mediatori, consilieri în proprietate industrială, practicieni în insolvență, consultanți financiari și fiscali, evaluatori, executori judecătorești, registratori de proprietate și conducători de carte funciară, diplomați, experți pe lângă organizații internaționale, funcționari publici în administrația centrală și locală și orice alt loc de muncă ce necesită pregătire juridică.

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de ranking-urile de prestigiu. ASE ocupă locul I în România și locul 201-300 în lume, conform clasamentului „Times Higher Education Impact Rankings 2020”. ASE este universitatea cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii, conform QS World University Rankings. 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.

Informații complete despre admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina dedicată Admitere Licență 2020 și pe pagina oficială de Facebook ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI. Informații suplimentare pot fi obținute prin e-mail [email protected], telefonic 0213191900/01, interior 360, 306 sau prin Zoom, Skype, Google meet.

ASE pune la dispoziţia viitorilor săi studenţi peste 3 400 de burse de performanță, de studiu şi sociale, peste 550 de burse Erasmus, peste 4 600 de locuri în căminele proprii, numeroase parteneriate pentru stagii și practică la firme de top, 400 000 de volume în bibliotecă, spaţii moderne de învăţământ, alte facilităţi de învăţare.

Cu o tradiție centenară și peste 300 000 de absolvenți, Academia de Studii Economice din București este o universitate dinamică, într-o adaptare permanentă la cerințele economiei de piață, în strânsă legătură cu cerințele mediului de afaceri.

Diploma de absolvent al ASE constituie garanția unui viitor sigur și a celei mai bune inserții pe piața muncii. Alege un Lider și vei deveni un Lider!

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: