Daniel Metz, om de faceri care administrează firma MSG System România, alături de Aigner Stephan și Dirk Adelhart Taubner, este prins într-un scandal uriaș ce vizează evaziunea fiscală, conform ziardecluj.ro.

MSG System AG Germania, o companie de software pentru calculatoarele de bord, împreună cu MSG System România, administrată de Daniel Metz, subsidiară din România cu sute de angajați și o firmă-paravan – CONPLAN Ro reprezintă o ingenioasă rețea de evaziune fiscală, conform unei anchete a b1tv.ro.

Un control efectuat de inspectorii ANAF a relevat faptul că, printr-o firmă paravan, CONPLAN RO SERVICES din Sibiu, nemții de la MSG plăteau serviciile de IT, dar nu achitau și statului român contribuțiile sociale obligatorii.

În 2015, MSG System Romania avea 264 de salariați angajați cu contract individual de muncă. În 2019, numărul acestora crescuse la 518.

Interesant este că firma CONPLAN, care nu avea niciun IT-ist angajat, a fost selectată de o companie dintr-o țară membru UE pentru realizarea de produse software. Conform informațiilor descoperite de inspectorii ANAF, MSG System AG Germania – Conplan RO Services – MSG System România a funcționat și a prejudiciat statul român timp de 4 ani.

 

Te-ar putea interesa și: