Evenimentul Zilei > Actualitate > Fostul jurnalist EVZ, Sorin Iordache, a fost înmormântat creştieneşte, după ce nimeni nu-l ridica de la morgă
Fostul jurnalist EVZ, Sorin Iordache, a fost înmormântat creştieneşte, după ce nimeni nu-l ridica de la morgă

Fostul jurnalist EVZ, Sorin Iordache, a fost înmormântat creştieneşte, după ce nimeni nu-l ridica de la morgă

ADIO, Sorin Iordache! Fostul jurnalist EVZ a fost înmormîntat creştineşte. Oameni cu suflet s-au mobilizat şi au făcut posibil ca, după atâtea zile de zăcut la morgă, trupul său să fie înhumat, iar sufletul său să meargă, liniştit, la Ceruri. Evenimentul zilei le mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în sprijinirea acestei iniţiative.

Fostul jurnalist EVZ Sorin Iordache a fost înmormântat creştineşte, joi, după ce trupul său a zăcut la morgă, timp de aproape o săptămână. Au fost alături de el, pe ultimul drum, cunoscuţi jurnalişti, oficiali, revoluţionari dar şi inimosul avocat Valeriu Zegrea. Părintele Liviu Popa, parohul bisericii Belvedere, a susţinut, duhovniceşte, acest demers al unor oameni cu suflet precum Florian Bichir, Mihnea Tălău şi al Simonei Ionescu, redactorul şef al EVZ.
„Hristos a înviat din morţi/Cu moartea pe moarte călcând…”, a glăsuit părintele Gheorge Costea, duhovnicul care a avut răbdarea cu noi, jurnaliştii implicaţi, de a ţine slujba de înmormântare pentru Sorin Iordache, ziaristul şi revoluţionarul, împuşcat în Decembrie 1989, care a plecat la Ceruri în Săptămâna Luminată, în acele zile de după Paşte când porţile Raiului sunt deschise.

Părintele a slujit, emoţionat şi cu credinţă, şi la căpătâiul lui Sorin, al cărui trup s-a aşezat în pământ, de acolo de unde venim fiecare, într-un loc de veci obţinut la cimitirul Ghencea II, lângă părinţii lui.

Am avut sprijinul deosebit al directorului de la Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Emil Iana, care a înțeles perfect demersul nostru pentru un jurnalist rămas singur și ajuns la capăt de drum la o vârstă la care ar mai fi avut mult de ars în slujba cititorilor săi.

După înmormântare, în numele fostului nostru coleg, s-au aşzat la masă, întru pomenirea sa, graţie revoluţionarului Marian Ştefan, oameni din breasla jurnaliştilor şi a celor care au a făcut ca această meserie să fie un simbol al libertăţii de exprimare. Corneliu Vlad, Sorin Ovidiu Bălan, Florian Bichir sunt doar câţiva dintre ei…

Mulţumirile noastre se îndreaptă către toţi cei care au fost alături de Sorin Iordache și au ajutat prin donații ca trecerea lui din această lume să se petreacă în canoanele creștine!

Îi vom enumera pe cei ale căror nume le-am obţinut şi au contribuit la această iniţiativă, fie prin sprijin financiar, fie printr-un demers, fie prin simpla lor prezenţă la căpătâiul său, cu precizarea că, în cazul în care nu am aflat despre altcineva, să nu creadă că nu au aceeaşi apreciere din partea noastră: Valeriu Zegrea, Emil Iana, Liviu Popa, Gheorghe Costea, Florian Bichir, Gina şi Mihnea Tălău, Bogdan Comaroni, Simona şi Silviu Ionescu, Marian Ştefan, Robert Turcescu, Sorin Ovidiu Bălan, Aida Dănăilă, Nuşa Bugeac, Mihaela Macovei, Mihai Belu, Emil Stanciu, Cristian Topan, Corneliu Vlad, Marian Sultănoiu, Dan Gheorghe, Clarice Dinu, Mihai Duţă, Alina Iordache, Mădălina Badea, Sorin Drăguna, Mirela Florea, Maria Munteanu, Eugenia Mihalcea, Carmen Ciripoiu, Rodica Sărmaş, Elvira Gheorghiţă, Bogdan Tamaş.

Mulțumiri deosebite din partea jurnaliștilor și pentru primarul sectorului 6, Gabriel Mutu, care, din primul moment, a încercat să ofere sprijinul pe care legea îl acordă în astfel de situații.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: