Evenimentul Zilei > Social > Adio Planeta Albastră? Pământul va fi distrus de Soare. „Va eroda scutul magnetic”
Adio Planeta Albastră? Pământul va fi distrus de Soare. „Va eroda scutul magnetic”

Adio Planeta Albastră? Pământul va fi distrus de Soare. „Va eroda scutul magnetic”

Planeta albastră este într-un pericol major, anunță un nou studiu al oamenilor de știință. Terra își va epuiza combustibilul. Vântul solar va deveni atât de puternic, încât va eroda scutul magnetic al Pământului. Atmosfera tuturor planetelor va fi distrusă.

PământulOamenii de știință susțin că planeta iubită de astronomi, Soarele, va ucide viața pe Pământ. Explicația este că vântul solar va deveni tot mai amenințător, iar scutul magnetic al Pământului va colapsa în final, potrivit Inverse.com. Atâta timp cât o stea pitică albă există, viața nu va mai fi posibilă. Totuși nu va fi sfârșitul lumii în sistemul nostru solar.

Pământul va fi victima radiațiilor solare

Într-un studiu publicat pe data de 21 iulie în revista Monthly Notices of the Royal Astronomical Society, o echipă de astronomi a calculat modul de evoluție a intensității vântului solar în următoarele 5 miliarde de ani, când steaua noastră își va epuiza combustibilul (hidrogenul) și se va transforma într-un gigant roșu. Vântul solar va deveni atât de puternic, încât va eroda scutul magnetic al Pământului, spun cercetătorii. Ca urmare, o mare parte din atmosfera planetei va fi destrămată, iar Pământul va rămâne fără protecție în fața radiațiilor stelare.

„Știm că vântul solar din trecut a erodat atmosfera marțiană, care, spre deosebire de Pământ, nu are o magnetosferă pe scară largă. Ceea ce nu ne așteptăm să găsim este că vântul solar din viitor ar putea fi la fel de dăunător, chiar și pentru planetele care sunt protejate acum de un câmp magnetic”, a spus Aline Vidotto, astrofizician la Trinity Collge din Dublin, Irlanda și co-autor al studiului.

Un nou sistem solar pentru Terra. Profeția Babei Vanga

Vântul solar ale Soarelui se vor intensifica și în densitate și viteză. În acest timp, pentru ca o planetă să-și mențină magnetosfera, ar trebui să aibă un câmp magnetic de cel puțin 100 de ori mai puternic decât al lui Jupiter. Concluzia este că Soarele va deveni o pitică albă, după faza de gigantică roșie, iar atmosfera tuturor planetelor va fi distrusă. Totuși există posibilitatea ca viața să înceapă din nou, susțin cercetătorii cu optimism.

Dacă Pământul reușește să supraviețuiască transformării violente a soarelui într-un gigant roșu, planeta noastră își va continua mișcarea într-un sistem solar foarte diferit de cel de astăzi. Este interesant de menționat în context și o profeție făcută de celebra clarvăzătoare bulgară Baba Vanga. Potrivit acesteia, în anul 2100 Soarele făcut de mâna omului va lumina partea întunecată a Planetei.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: