Evenimentul Zilei > International > Adevărul iese la lumină: Nebunul planetei a slăbit 20 de kilograme. Serviciile de informații au vorbit despre sănătatea sa
Adevărul iese la lumină: Nebunul planetei a slăbit 20 de kilograme. Serviciile de informații au vorbit despre sănătatea sa

Adevărul iese la lumină: Nebunul planetei a slăbit 20 de kilograme. Serviciile de informații au vorbit despre sănătatea sa

Sănătatea liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un, în vârstă de 37 de ani, este un subiect dezbătut pe larg în spațiul public. Atât tatăl, precum și bunicul său au suferit de probleme cardiovasculare, motiv pentru care unele voci au susținut că liderul ar putea să se confrunte cu probleme de sănătate în contextul în care, la începutul lunii iunie 2021, a avut prima apariție în care s-a observat că a slăbit. Serviciile de informații neagă, însă, astfel de afecțiuni.

Serviciile de informații din Coreea de Sud au negat informațiile transmise în presa americană, prin care se ridica problema unei sosii ale lui Kim Jong-un, care l-ar fi substituit pe realul lider la câteva evenimente.

„Kim Jong-un a slăbit și este sănătos”

„Kim Jong-un a slăbit aproximativ 20 de kilograme după o vreme în care ajunsese să cântărească 140 de kilograme şi este sănătos”, au informat serviciile de informații sud-coreene. Autoritățile au folosit o serie de metode științifice pentru a calcula greutatea corporala a liderului Kim Jong-un, potrivit declarațiilor parlamentarului Kim Byung-kee, membru al comisiei pentru serviciile de informaţii din cadrul Adunării Naţionale (parlamentul sud-coreean).

După prima apariție publică a lui Kim Jong-un, după o lună de absență, în iunie 2021, în spațiul public au fost lansate multe speculații cu privire la starea de sănătate a liderului. Serviciul național de informații din Coreea de Sud le-a declarat parlamentarilor anul trecut că este de părere că șeful Coreei de Nord cântărea 140 kg şi că punea în medie 6-7 kg pe an de la venirea la putere.

Speculații despre liderul Coreei de Nord

Agenția din Coreea de Sud a susținut că a suferit o intervenție chirurgicală pentru a i se scoate un chist, motiv pentru care a dispărut din viaţa publică. O altă absență de trei săptămâni a avut loc în primăvara anului trecut și a stârnit zvonuri că ar fi fost grav bolnav după ce a fost supus unei intervenții chirurgicale la inimă, unele rapoarte sugerând că a murit.

Televiziunea din Coreea de Nord a prezentat un comentariu neobişnuit pentru mass-media de stat de la Phenian. Astfel, prezentatorii televiziunii au arătat că liderul republicii, Kim Jong Un, a slăbit. Această afirmație este neobișnuită într-o ţară unde orice evocare a vieţii private şi a stării de sănătate a conducătorului este interzisă. Televiziunea de stat, a difuzat o imagine în care un locuitor al capitalei afirmă că toţi în ţară au „inima frântă” văzându-l „slăbit”.