ADEVĂRUL despre migranţi. Câţi dintre cei care au intrat în Europa fac parte din gruparea TERORISTĂ Statul islamic. AVERTISMENTE din partea unor lideri puternici

ADEVĂRUL despre migranţi. Câţi dintre cei care au intrat în Europa fac parte din gruparea TERORISTĂ Statul islamic. AVERTISMENTE din partea unor lideri puternici

Refugiaţii care fug din zone afectate de război din Siria spun că li se alătură mii de impostori. Refugiaţii disperaţi afirmă că şapte din zece migranţi care se îndreaptă spre Europa mint în legătură cu trecutul lor.

Fluxul neobosit de migranţi a copleşit Uniunea Europeană, mai ales că Germania a instalat recent controale la graniţa cu Austria, Slovacia, Olanda, iar Ungaria a adoptat noi legi conform cărora oricine trece ilegal graniţa va fi arestat.

Teroriştii infiltraţi, o problemă reală:

În faţa unui local din capitala Germaniei, tânărul sirian Mohammed Al-Abaan bate cu palmele în masă în timp ce trei adolscente îmbrăcate în portul islamic trec prin faţa localului:

Ne puteți urmări și pe Google News

„Uită-te la ele, spune. Se prefac a fi migranţi din ţara mea, dar mint. Pielea lor e mai neagră decât a noastră. Ştiu că sunt musulmane vorbitoare de arabă din Sudan. În fiecare zi, tot mai mulţi africani, afganistani, irakieni, iranieni şi libanezi scapă pe uşile deschise ale Germaniei”

Sunt cuvinte grele, mai ales că Mohammad doar ce a sosit în Europa acum o săptămână cu trenul din Ungaria împreună cu preietenul lui, Ismail.

Cei doi au terminat facultatea de inginerie, amândoi în vârstă de 25 de ani, proveniţi din familii modeste. Au venit din Siria ca să scape de recrutarea obligatorie în armată.

În Berlin, un autobuz din partea guvernului i-a dus pe ei, şi pe alţi 150 ca ei, la un centru de recepţie din Neukolln. Voluntarii, oficialii oraşului dar şi locuitorii i-au primit călduros, cu pancarte pe care scrie: bine aţi venit!, şi baloane albastre şi roz. Germania ne iubeşte, noi iubim Germania, spune Mohammad.

Totuşi, există temeri că teroriştii încearcă intre în Europa pretinzând că sunt refugiaţi sirieni. Chiar zilele trecute un terorist periculor, militant al grupării Statul Islamic,  care poza în refugiat care are nevoie de azl, a fost descoperit într-un centru special în Stuttgart, Germania.

Marocanul de 21 de ani – urmărit în Spania, unde e acuzat că ar fi recrutat teorişti pentru ISIS- a folosit o identitate falsă, autorităţile crezând că e sirian. Autorităţile germane au interceptat pachete din Bulgaria care conţineau 10.000 de paşapoarte siriene false şi furate, destinate vânzării la un preţ de 1.200 de lire fiecare.

Toată lumea vrea să fie din Siria acum, a spus o femeie din Germania.

Oricare ar fi adevărul, Europa este martoră la cea mai mare invazie de migranţi de la ce cel de-al Doilea Război Mondial încoace.

 

În primele şase luni ale acestui an, 450.000 de migranţi au fost înregistraţi de autorităţile germane.

Au fost 105.000 de cereri de azil în August şi 37.000 în prima săptămână a acestei luni. Germania spune că se aşteaptă la creşterea acestor cifre, ajungând la un total de 800.000 de migranţi sau chiar mai mult, până la sfârşitul anului curent.

 

Temerile, confirmate mai multe voci importante:

Elias Bousaab, ministrul Educaţiei din Liban,  afirmă că extremiştii îşi aleg recruţi, inclusiv copii, în taberele de refugiaţi şi şcoli, înainte de a îi trimite în Europa prin Turcia şi Grecia.

Avertismentul vine în contextul vizitei lui premierului britanic David Cameron în taberele de refugiaţi din Liban şi Iordania.

ISIS nu se va opri la graniţa cu Liban, înainte să îţi dai seama, gruparea va fi în Europa”.

Oficialul a mai spus că experienţa lui cu refugiaţii i-au arătat că aceştia nu sunt organizaţi suficienţi  încât să traverseze Europa fără ajutor.

“Nu sunt atât de organizaţi încât să poată facă asta. Şi când îi vezi ajungând undeva, sunt îmbrăcaţi aproape la fel, uniform.

În opinia mea, putem ajuta refugiaţii să rămână unde sunt dacă au parte de îngrijiri, educaţie şi hrană”.

Într-un interviu pentru Radio Renascenca,  Papa  Francisc s-a referit şi la riscul ca Statul Islamic, ce a ucis creştini şi alte minorităţi în Orientul Mijlociu, ar putea lansa atacuri în Europa.

“Este adevarat, aş vrea să menţionez acest lucru, în ziua de astăzi condiţiile de securitate teritorială  nu sunt cum erau în alte perioade (de migratţe in masa)”, a declarat Papa.

Adevărul este că la doar 400 de kilometri de Sicilia există un grup terorist incredibil de crud. Aşa că există riscul de infiltrare, este adevărat”, a spus Papa Francisc.

Presă ungară a descoperit printre migranţi şi militanţi ai grupării teroriste.  Televiziunea ungară M1  a relatat că identitatea presupuşilor jihadişti ar fi fost descoperită după ce aceştia au postat fotografii pe reţelele sociale, mai întâi ca militanţi ISIS,  apoi că refugiaţi.

Şi secretarul general al NATO a confirmat această ipoteză:

„În primul rând, avem de-a face cu o tragedie umană - oamenii îşi pierd vieţile încercând să traverseze Marea Mediterană”, a declarat Jens Stoltenberg.„Desigur, o altă problemă este că, printre imigranţi, pot ajunge în Europa militanţi islamişti, terorişti care se ascund”, a atras atenţia secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice.