Editura Evenimentul si Capital

Adevăratul motiv al Represiunii declanșate de Gruparea Firea, la Spitalul Colentina: satisfacerea intereselor de familie ale prof. dr. Dan Gheorghe și prof. dr. Sorin Țiplica | CAMPANIA „MEDICUL DE GARDĂ”

Ablachim Turkes (stânga), sfătuitorul principal al primarului Gabriela Firea pe probleme de sănătate FOTO: PMB.RO
Autor: | | 9 Comentarii | 13690 Vizualizari

„Astăzi l-am demis pe managerul Spitalului Colentina”, declara luni, 9 ianuarie 2017, Primarul Capitalei, Gabriela Vrânceanu-Firea-Pandele. Firea a mai spus că a luat această decizie după ce a aflat că, duminică, 8 ianuarie, atât pacienții cât și cadrele medicale ale unității au fost nevoiți să stea în frig din cauza unei probleme interne, generate de „lipsa de management”. Tot atunci, Firea a mai declarat că „nu era o problemă de la RADET, presiunea și temperatura erau normale, ci era o problemă internă, de lipsă de management, de inexistența unui contract de mentenanță și a unei revizii care se face întotdeauna înaintea sezonului rece și, în general, o tratare superfi cială a actului managerial”. Zilele următoare, o serie de declarații și documente aveau să demonstreze că primarul Firea a mințit sfruntat, iar pana de căldură din duminica cu pricina, una în care caloriferele spitalului nici nu au apucat să se răcească, a ținut în exclusivitate de activitatea, competența și răspunderea RADET

Soarta managerului demis cu acea ocazie, a dr. Bogdan Andreescu, era de mai multă vreme decisă, iar povestea cu RADET nu a fost decât un pretext ridicol. Să vedem care au fost adevăratele motive pentru care dr. Andreescu a trebuit să fie înlăturat rapid de la conducerea Spitalului Colentina, un spital care, în mandatul său, a cunoscut o dezvoltare fără precedent. Demiterea sa a avut loc înainte cu trei luni de expirarea contractului de manager, pe care anunțase clar că nu avea de gând să-l mai prelungească prin prezentarea la un nou concurs, la sfârșitul lunii martie. Dar, de ce trebuia înlăturat urgent, chiar și cu prețul unui scandal, dr. Bogdan Andreescu?


FOTO: Prof. univ. dr. Gheorghe Dan FOTO: CARDIONALE.ORGSilvi Ifrim, un nume pe coperta unui dosar

Așa cum se știe, în locul dr. Bogdan Andreescu, primarul Gabriela Firea a numit-o manager intermiar pe Silvi Ifrim, adusă în acest scop de la Institutul Ana Aslan, unde era tot manager. După cum EVZ a arătat, la Institutul Ana Aslan ajunsese după ce, la începutul anului 2016, a părăsit cu coadă între picioare același Spital Colentina. Un control al conducerii de la acea vreme evidențiase o serie de fapte foarte grave care, astăzi, fac obiectul activității unor instituții ale statului, competente în materie. Despre acest aspect, vom vorbi, însă, într-una din zilele viitoare.


FOTO: Conf. Dr. Bogdan MateeescuCei trei UMF-iști

Pentru un grup de medici, foarte apropiați primarului Firea, unii cu mari interese în legătură cu Spitalul Colentina, alegerea lui Silvi Ifrim în locul managerului demis apărea a fi una ideală. Cum o parte dintre aceștia erau extraordinar de apropiați de Primarul Capitalei, totul a funcționat ca uns. Nici măcar nu a fost cazul să preseze prea mult. Câteva zile după destituirea dr. Bogdan Andreescu, primarul Firea a uns-o pe Silvi Ifrim la șefia spitalului, precizând public: „Am numit-o manager interimar la Spitalul Colentina nu ca urmare a unei prietenii politice, inexistentă de altfel, ci în urma recomandărilor mai multor medici din cadrul spitalului.” Așa este, nu a mințit, iar recomandările au venit de la următorii medici, fapt important, toți UMF-iști:


FOTO: Prof.dr. Sorin Țiplica FOTO: AGERPRES1. Prof. dr. Dan Gheorghe

2. Conf. dr. Bogdan Mateescu

3.Prof. dr. Sorin Țiplica

Firea n-o poate refuza pe dr. Turkes

Cei numiți mai sus au acționat asupra primarului Gabriela Firea, în sensul arătat, prin diverse pârghii dar, în principal, prin intermediul unei persoane față de care Primarul Capitalei are o slăbiciune imensă, peste care nu poate trece orice ar fi, din motive pe care le cunoaștem dar pe care, din decență, alegem să nu le arătam. Este vorba despre doctorița Ablachim Turkes, director medical al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), soția conf. dr. Bogdan Mateescu, cel de pe poziția a 2-a din lista de mai sus, dar pe o primă poziție ca importanță în decizia Gabrielei Firea, determinată prin intermediul soției sale.


FOTO: Managerul interimar Silvi IfrimDe dr. Ablachim Turkes, Gabriela Firea a avut grijă ca de nimeni altcineva: a promovat-o din simplu medic la Policlinica Washington, și apoi la Spitalul Orășenesc Voluntari, în funcția de director medical la ASSMB. Este omul fără de care Gabriela Firea nu ia nicio decizie în privința spitalelor din rețeaua Primăriei. În cazul Spitalului Colentina, este lesne să ne imaginăm, dr. Ablachim Turkes nu a făcut altceva decât să-i rezolve, prin numirea lui Silvi Ifrim, interesele soțului ei, conf. dr. Bogdan Mateescu, subordonatul pe linie UMF (Universitatea de Medicină Carol Davila din București) și de spital, om de încredere și succesor la diverse șefii al prof. dr. Dan Gheorghe.

Medic pe viață în Colentina

Ei bine, un mare motiv pentru care dr. Bogdan Andreescu trebuia înlăturat cu orice preț este acela că prof. dr. Dan Gheorghe împlinește poimâine, în data de 4 mai, venerabila vârstă de 65 de ani. La mulți ani! La această dată, potrivit legii, va fi pensionat de către UMF „Carol Davila”, acolo unde are normă de bază ca profesor. În cadrul Spitalului Colentina, însă, cererea de prelungire a activității, peste limita de 65 ani, ar fi trebuit să-i fie aprobată de fostul manager, dr. Bogdan Andreescu, ceea ce ar fi fost exclus. După împlinirea vârstei de 65 de ani, când nu ar mai fi fost cadru universitar activ al UMF, nu mai putea întruni condițiile legale de a fi șef de secție, iar fostul manager ar fi procedat în consecință, nu doar în ceea ce privește șefia, ci chiar în ceea ce privește continuarea activității în spital. Informația potrivit căreia toți managerii spitalelor Primăriei vor primi prelungiri de 6 luni până la organizarea concursului pentru un nou mandat nu a făcut, deci, altceva decât să-i precipite și să-i mobilizeze pe cei din Gruparea Firea și să o convingă pe aceasta din urmă să-demită de urgență pe dr. Bogdan Andreescu.

O fraudă în numele mamei

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Medicul de gardă

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
18:11 Se strâng rândurile în jurul lui DRAGNEA. DEMOCRAȚIA partidului este CONTESTATĂ 18:04 REACȚIE din GUVERN cu privire la SCRISOAREA CELOR TREI GREI. „Momentul este PROST ales” 17:58 DRAGNEA NU mai ARE de ALES! DEMISIA sau CĂDEREA GUVERNULUI? PSD poate PIERDE MAJORITATEA în PARLAMENT, dacă actualul LIDER NU SE REATRAGE 17:37 Partizanii lui DRAGNEA activează OPȚIUNEA NUCLEARĂ. Acuzații de COLABORARE cu STATUL PARALEL. „Parcă e venită din LABORATORUL KOVESI-MAIOR-COLDEA!” 17:01 ATACURI repetate în PSD. O întreagă ORGANIZAȚIE de partid SUSȚINE scrisoarea împotriva lui DRAGNEA. 16:25 DRAGNEA vs PSD. Un nume GREU din PARTID susține SCRISOAREA CELOR TREI. 15:50 REACȚIA lui DRAGNEA la LOVITURA de PALAT. „Despre DEMISIE discutăm în CExN” 15:09 Firea nu-l uită şi nu-l iartă pe Dragnea. ATACUL CARE SPUNE TOTUL despre intenţiile ei. News alert 15:07 Cei trei grei vs. Dragnea. SCRISOARE DESCHISĂ INCENDIARĂ despre „starea Partidului Social Democrat”. Breaking news 15:05 Dragnea, APROAPE de FINAL. „DEMERSUL PERVERS” din SCRISOAREA CELOR 3 îi poate fi FATAL. ÎL TRĂDEAZĂ şi Dăncilă? Analiza lui Dan Andronic 15:04 E clar, DRAGNEA ESTE ÎNCOLŢIT din toate părţile! Încă o LOVITURĂ DE RĂSUNET în interiorul PSD 14:14 Ponta CONFIRMĂ COLAPSUL LUI DRAGNEA! Cine urmează la conducerea PSD? 14:08 Dragnea A PRIMIT MAREA VESTE de la Instanța Supremă. DECIZIE DE ULTIMĂ ORĂ pentru liderul PSD. Breaking news 13:35 STĂNESCU nu-l mai SUPORTĂ pe DRAGNEA. Mesaj AGRESIV de ULTIMĂ ORĂ 13:27 ZÂNZANIE în PSD! ARDELENII ies la ATAC. Planul EXTREM pentru SUSȚINEREA lui Dragnea 13:07 Ștefănescu reacţionează după SCRISOAREA CELOR 3. Se ştie când SE VA DA CEA MAI APRIGĂ BĂTĂLIE pentru putere în PSD 13:07 IORDACHE transmite o REPLICĂ EXTREM de TRANȘANTĂ către CEI TREI GREI care au redactat scrisosarea deschisă 12:57 Ion Cristoiu a surprins DETALIUL NEVĂZUT din scrisoarea celor 3? ÎNTREBAREA al cărei răspuns POATE FI SALVAREA LUI DRAGNEA. Alertă 12:14 Ultimatumul Vioricăi Dăncilă pentru Liviu Dragnea! Cât mai rămâne în funcție? Editorial de Anca Andrei

Articole salvate