Speța -mai exact acuzațiile aduse- în care este implicat doctorul Mihai Lucan a cutremurat sistemul medical din România. Ies la iveală noi detalii incredibile! Mai exact, potrivit jurnaliștilor de la luju.ro, procurorul DIICOT Marian Delcea a cerut arestarea celui mai mare chirurg roman, Mihai Lucan, pe acuzații false. În concret, Tribunalul Bucuresti a desființat acuzațiile aduse de procurorul Delcea, care, susțin jurnaliștii de la Lumea Justiției, ar trebui demis pentru modul in care a instrumentat cauza. Aparatul de crioterapie pentru care s-a cerut arestarea nu era al clincii de stat, ci... al lui Lucan. Reamintim că profesorul Mihai Lucan este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.
”Cel mai mare chirurg roman, prin mainile caruia au trecut peste 200.000 de bolnavi in 45 de ani de activitate, prof. dr. Mihai Lucan, chirurg urolog cu supraspecializare in transplant renal, chirurgie oncologica si pediatrica, a fost pus la zid de procurorul DIICOT Marian Delcea”, susțin sursele amintite mai sus.
Judecător: Aparatul medical pretins a fi transferat ilegal de medicul Mihai Lucan la clinica privată aparţine, de fapt, acestuia - MOTIVARE
Ancheta a explodat în ajunul Crăciunului
Mai exact, iată cum explică jurnaliștii de la Lumea Justiției speța în care este implicat profesorul Mihai Lucan: ”Intr-o ancheta care a insemnat sapte ani de vanatoare si care explodat in ajunul Craciunului, profesorul Lucan a fost prezentat opiniei publice ca un infractor periculos, care traficheaza organe si omoara oameni pe banii statului, DIICOT scurgand in mod premediat informatii secrete din anchete, dar si date care nu aveau legatura cu dosarul, reprezentand convorbiri personale ale medicului, incalcandu-se grav in acest fel prezumtia de nevinovatie.
Ce interese oculte exista in spatele acestui dosar ce are ca efect sabotarea transplantului renal in Romania? Cumva se doreste ca toate operatiile costisitoare de transplant sa nu mai fie facute in Romania, ci la clinicile din Viena unde o astfel de operatie incepe de la 80.000 de euro?”, întreabă jurnaliștii de la luju.ro.
Lumeajustitiei.ro va prezenta incepand de astazi adevarul necunoscut despre munca distrusa a profesorului Mihai Lucan, care a deschis porti pana la Vatican, fiind prietenul Papei de la Roma.
Reamintim faptul că judecătorul de drepturi şi libertăți Monica Cipariu de la Tribunalul Bucureşti a dat publicității, ieri, motivele pentru care a respins cererea de arestare preventivă a medicului Mihai Lucan, de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.
Principala acuzație, demontată de judecători
Aparatura medicală performantă despre care procurorii susţin că ar fi aparţinut Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca şi pe care medicul Mihai Lucan ar fi folosit-o ilegal în clinica sa privată aparţine, de fapt şi de drept, profesorului, scrie magistratul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei prin care a respins arestarea preventivă.
În ceea ce priveşte acuzaţia de utilizare în cadrul... a unui aparat meduical performant marca...aflat în posesia...activitate ce s-ar fi realizat cu începere din cursul anului 2007 (...), reţine că aceasta nu se verifică. (...) Este de reţinut - din nou - referirea la transferul fără titlu a acelui aparat, deşi despre titlul cu care ...l-ar fi avut în posesie nu se aminteşte nimic. (...) Totodată, acelaşi inculpat a precizat că aparatul...este proprietatea privată a sa, fiind dobândit prin donaţie, în anul 2006, şi l-a pus la dispoziţia ... în scopuri de cercetare, lucrări ştiinţifice şi efectuarea de proceduri medicale pentru bolnavii care nu aveau posibilităţi materiale. În dovedirea celor susţinute, inculpatul ... a depus un înscris în xerocopie - redactat în limba engleză (...) la data de...11.2007 prin care firma ..., printr-o declaraţie (Statement), confirmă livrarea (delivered), către prof.... şi ...., gratuit (free of charge in 2006) a următoarelor....(fără a pretinde compensaţii ori returnarea echipamentului menţionat: „does not claim compensation or returning of the equipment mentioned above”). Or, această apărare a inculpatului...nu numai că nu este înlăturată cu argumente în referat, dar nici măcar nu este menţionată de către procurorul de caz”, scrie magistratul de drepturi şi libertăţi în motivarea deciziei.
De ce este suspectat Mihai Lucan
Mihai Lucan este suspectat că a transferat ilegal la clinica sa privată aparatură ce aparţinea Institutului de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca.
„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2005 şi până la finalul anului 2016, un număr de trei suspecţi, angajaţi ai unei clinici medicale din Cluj, au constituit un grup infracţional organizat, care a avut ca scop însuşirea, folosirea, traficarea, după caz, a bunurilor aflate în patrimoniul persoanei vătămate, respectiv a serviciilor medicale specifice prestate de către angajaţii acestei unităţi sanitare, în beneficiul unei clinici medicale private, entitate prin intermediul căreia suspecţii şi-au promovat interesele”, susţin procurorii.
”Incepem cu incheierea din 21 decembrie 2017, prin care s-a respins cererea DIICOT de arestare preventiva a profesorului Lucan, in varsta de 70 de ani, o somitate a medicinei romanesti, care a pus bazele Institutului de Transplant Renal din Cluj, a salvat mii de vieti, dar care astazi a ajuns sa fie executat si demonizat cu informatii transpirate din dosar, operatiune care miroase a interes financiar de inalt nivel. Incheierea prin care judecatoarea Claudia Monica Cipariu de la Tribunalul Bucuresti a respins cererea de arestare preventiva a profesorului Mihai Lucan, acuzat de delapidare si constituire de grup infractional organizat, este devastatoare pentru DIICOT. Iar asta intrucat ea arata diletantismul in care a fost lucrat dosarul impotriva lui Lucan, care a fost retinut si dus apoi la arestare pe niste acuzatii ce s-au dovedit a fi false”, susțin jurnaliștii de la luju.ro.
Principala acuzatie care i-a fost adusa lui Lucan s-a referit la pretinsa folosire a unui aparat de tratare a formelor de cancer prin crioterapie de catre clinica profesorului, SC Lukmed SRL, in conditiile in care respectivul aparat ar fi apartinut Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal Cluj-Napoca.
Întreg materialul pote fi citit pe Lumea Justiției!