Noul manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj, Petru Șușca a declarat că de când se ocupă de Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a fost acuzat de abuz în serviciu, atunci când insituia măsuri eficiente. Acesta a mai susținut că România are nevoie de medici precum Adela Golea și că demisia acesteia ar fi o pierdere.

“De când am preluat mandatul de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca am fost acuzat, atât eu, cât și directorul medical de la acea vreme, de abuz în serviciu, atunci când am instituit măsuri corecte și legale, dar nepopulare, însă care s-au dovedit eficiente, pe termen lung. Schimbarea cutumei — o spun din experiență — generează nemulțumiri și proteste, pentru că lezează orgolii și se pune în calea inerției lucrurilor care, până atunci, „au mers și așa”.

Nu pot comenta acuzațiile de abuz în serviciu aduse doamnei Golea, pentru că încă mai cred în statul de drept – unul în care justiția apără cetățeanul. Nu doresc să influențez demersul justiției. Îmi doresc însă, așa cum foarte bine au punctat colegii noștri, șefii secțiilor spitalului, în scrisoarea deschisă publicată în 24 iunie, ca adevărul să învingă.

Pentru mine, omul Adela Golea reprezintă un model de profesionalism, empatie și dăruire – calități pe care le-a dovedit, iar și iar, în aproape doi ani de când ocupă funcția de director medical al spitalului. A continuat, cu mult curaj, organizarea activității medicale și introducerea de proceduri noi, într-un spital imens. Pentru ea, aplicarea legii a contat mereu mai mult decât malignitatea principiului „așa s-a făcut dintotdeauna”. Iar acum, un astfel de om este condamnat pentru abuz în serviciu. Paradoxal, nu?”, a spus Petru Șusca.