Materialul afirmă că Iranul va livra țiței rafinăriilor din Rusia, iar apoi aurul negru va fi trimis pe piața internațională etichetat ca petrol rusesc. Weiss afirmă de asemenea că mecanismul de evitare a sancțiunilor americane a fost aprobat de către liderii Rusiei, Iranului și Turciei în timpul summit-ului trilateral care a avut loc la începutul lunii septembrie în capitala iraniană, Teheran.

Weiss afirmă că același mecanism este de asemenea susținut și de statele europene care doresc să păstreze acordul nuclear cu Iranul.

În luna august a acestui an a intrat în vigoare prima fază a sancțiunilor impuse Iranului în legătură cu acordul nuclear asupra Iranului, sancțiuni care vizează în mare parte sectorul bancar iranian.

În luna noiembrie este așteptat ca a doua fază a sancțiunilor anunțate de către S.U.A, care interzic achiziționarea de petrolul și gaz iranian, să intre în vigoare.

Sancțiunile vizează utilizarea de către Teheran a monedei americane, sectorul comerțului cu metale prețioase, tranzacțiilor legate de moneda națională a Iranului, activităților legate de datoria suverană a Iranului cât și sectorul producției de automobile în Republica Islamică.

 

Te-ar putea interesa și: