Evenimentul Zilei > International > Acuzații vehemente după alegerile din Rusia. Liderii Uniunii Europene, atenționați că au fost mari fraude
Acuzații vehemente după alegerile din Rusia. Liderii Uniunii Europene, atenționați că au fost mari fraude

Acuzații vehemente după alegerile din Rusia. Liderii Uniunii Europene, atenționați că au fost mari fraude

Există organizații și voci care contestă puternic rezultatele alegerilor din Rusia, iar Uniunea Europeană a fost informată despre fraudele de la procesul de votare.

Conform unei estimări făcute de organizaţia independentă de monitorizare a alegerilor, Golos, în Rusia, scrutinul pentru Duma de stat a fost fraudat în proporție de o treime. Alegerile parlamentare din această țară s-au încheiat cu victoria partidului de guvernământ, Rusia Unită, dar rezultatele sunt contestate.

Acuzații vehemente legate de fraudarea alegerilor ce au avut loc în Rusia, în weekend

Organizaţia independentă de monitorizare a alegerilor Golos nu a avut acces la alegeri. Liderul comunist Ghennadi Ziuganov a declarat că, în mai toate regiunile, Partidul Comunist a fost aproape la egalitate cu Rusia Unită , „din Sahalin până în Tomsk“. Așadar, diferența de la final, arătat de rezultate, nu poate fi pusă decât pe seama fraudei electorale.

Partidul Popular European (PPE), cea mai mare fracţiune de Parlamentul European, a cerut liderilor Uniunii Europene să nu recunoască alegerile din Rusia.

„Ceea ce s-a petrecut în Rusia în perioada 17-19 septembrie nu a fost alegeri. Ruşilor li s-a luat posibilitatea de a-şi spune cuvântul şi de a alege în mod liber destinul ţării lor. Grupul PPE solicită UE şi statelor sale membre să nu recunoască acest vot”. Cei de la PPE au spus că pe parcursul celor trei zile de vot au fost semnalate numeroase încălcări grave ale regulamentelor. Sistemul de vot electronic nu a avut nici un control independent, iar alegerile s-au desfăşurat într-o atmosferă de intimidare şi tăcere a oricăror voci critice.

S-a dispus renumărarea voturilor

Pe de altă parte, Camera Civică a Moscovei (Obşcestvennaia palata) – for ce are ca obiectiv monitorizarea alegerilor în Duma de Stat – camera inferioară a parlamentului federal – a fost de acord cu o renumărare a voturilor exprimate electronic în capitala Rusiei, după numeroase acuzaţii de fraudă.

„Am dispus grupului tehnic (al Camerei) să renumere voturile”, a anunțat Aleksei Venediktov, şeful comisiei de observatori a entităţii menţionate într-o şedinţă a Camerei Civice.

 

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: