Evenimentul Zilei > Social > Acuzații grave. Un bătrân a fost bătut și lăsat fără apă și mâncare în azil: „Tată mi-a spus că acolo era pușcărie”
Acuzații grave. Un bătrân a fost bătut și lăsat fără apă și mâncare în azil: „Tată mi-a spus că acolo era pușcărie”

Acuzații grave. Un bătrân a fost bătut și lăsat fără apă și mâncare în azil: „Tată mi-a spus că acolo era pușcărie”

Un bărbat internat într-un azil din Câmpina a fost maltratat și lăsat fără apă și mâncare de către asistente, susține fiica acestuia. Bătrânul a ajuns la spitalul Județean Ploiești, în stare foarte gravă și cu urme de lovituri.

”Eram înmărmurită și simțeam că tatăl meu nu este deloc bine, iar ceea ce văzusem mă speriase foarte tare. Tatăl meu mi-a spus că acolo era pușcărie.”, a declarat fata bărbatului.

Fata unui bătrân internat la un azil din Câmpina, județul Prahova, a rămas în stare de șoc după ce a discutat cu tatăl ei care era într-o stare deplorabilă.

Tânăra a făcut plângere la poliție și a fost deschis un dosar penal, după ce l-a văzut pe tatăl său lăsat fară mâncare și apă, lovit pe tot corpul. După 3 săptămâni la azilul” Casa Bunicilor”, bărbatul a fost externat de urgență și dus la spital. Fata bătrânului a mai declarat a fost foarte dificil discute cu doctorul azilului, nu a fost lăsată își vadă tatăl în programul de vizită, iar conversațiile telefonice erau doar cu permisiunea asistentelor.

Tata mi-a spus că acolo era pușcărie”

Femeia și-a găsit tatăl într-un fel greu de imaginat, după ce a insistat 3 săptămâni îl vadă. Acesta nu avea hainele schimbate de la internare,avea unghiile „murdare și negre”, era „umflat pe părțile laterale ale feței„, era slăbit, „cu burta lipită de șira spinării”, a declarat fiica.

După lungi încercări, aceasta a reușit îl externeze, dar a avut un alt șoc când a văzut pe corpul bătrânului erau multe vânătăi. Conducerea azilului a declarat bărbatul „A venit cu vânătăile de acasă”.

Bătrânul a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență unde femeia a cerut o expertiză medico-legală. „Doctorul zice că sunt răni recente și că pare căzut din avion”

„Domnul doctor mi-a mai spus că are câteva coaste rupte, la coloană, de asemenea, sunt ceva fisuri. Starea tatălui meu este una foarte gravă. Ar fi de operat cheagurile de sânge formate la cap datorită loviturilor, unele dintre ele chiar nu mai vechi de o zi, însă starea gravă a acestuia nu permite”, a precizat fiica bărbatului.

Conducerea căminului de bătrâni urmează să fie audiata în cauză.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: