Într-o postare pe Facebook, purtătorul de cuvânt al PNL Ionel Dancă, susține că deficitul bugetar anunţat de Darius Vâlcov pentru 2018 este rezultatul unei „falsificări”, reușite cu sprijinul comisarului Corina Creţu.

„Darius Vîlcov, consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, a anunţat pe Facebook, la începutul anului, că deficit bugetar (cash) 2018 este 2,92% din PIB. Ulterior, Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, a confirmat că deficitul bugetar pentru anul trecut este în jur de 2,9% din PIB, iar pentru acest an şi-a propus un deficit de 2,5% din PIB”, scrie Mediafax.

„Vă prezint în premieră ”reţeta lor secretă” pentru falsificarea deficitului bugetar din 2018. Surse din Ministerul Finanţelor ne-au informat cum a măsluit cuplul Vâlcov – Teodorovici deficitul bugetar astfel încât să se încadreze sub ţinta de 3% din PIB.

Deficitul ”cash” este ca un extras de cont din contul trezoreriei statului la final de an care înregistrează intrările şi ieşirile din cont la acea dată. Ulterior, aceste date sunt consolidate cu alte situaţii financiare de la autorităţile publice locale şi de la alte instituţii de stat care se auto-finanţează.

Acum începe partea cea mai interesantă. Cum a fost posibil ca deficitul bugetar ”cash” să se încadreze sub 3% din PIB? Simplu, pentru un guvern condus din umbră de un condamnat penal de instanţa de fond la 8 ani de închisoare cu executare. Prin fals şi uz de fals! Şi, surpriză, cu sprijinul comisarului european Corina Creţu, care nu uită că a fost propusă de PSD.

Cel mai mare fals al execuţiei bugetare din 2018 este decontarea pe final de an de către Comisia Europeană a cheltuielilor pentru unele proiecte ale autorităţilor publice locale realizate în perioada 2013 – 2017 cu finanţare de la bugetul de stat şi care au fost acceptate pentru decontare din fondurile europene alocate României în exerciţiul financiar 2014 – 2020 cu sprijinul comisarului european al PSD, Corina Creţu”, spune

Te-ar putea interesa și: