Evenimentul Zilei > International > Acuzații grave la adresa Universității Sussex. Oferă aproape 6.000 de euro studenților care se vaccinează. „Nu îi mituim”
Acuzații grave la adresa Universității Sussex. Oferă aproape 6.000 de euro studenților care se vaccinează. „Nu îi mituim”

Acuzații grave la adresa Universității Sussex. Oferă aproape 6.000 de euro studenților care se vaccinează. „Nu îi mituim”

O universitate din Marea Britanie oferă zece premii a câte 5.000 de lire sterline, aproape 6.000 de euro, pentru studenții care se vaccinează împotriva coronavirusului cu schema completă de imunizare. Măsura luată de autoritățile universității a atras după sine o serie de acuzații grave.

Studenții de la Universitatea Sussex se pot înscrie la o tragere de sorți, dacă prezintă dovada vaccinării cu schema completă de imunizare împotriva coronavirusului. În urma înscrierii la concurs, zece studenți vor obține o sumă de aproape 6.000 de euro. La tragerea la sorți pot participa și studenții nevaccinați, dacă prezintă o scutire emisă de un cadru medical, care să ateste că, în condiția de sănătate a studentului, nu este recomandată vaccinarea, notează The Guardian.

„Vaccinarea în rândul studenților este la un nivel foarte scăzut. Eu am fost norocos să mă vaccinez cu ambele doze. Cred că ideea în cauză este una foarte inteligentă. E un mod interesant de a cheltui fondurile, dar nu înseamnă că este o măsură negativă atât timp cât încurajează tinerii să se vaccineze”, a transmis vicecancelarul Universității Sussex, Adam Tickell.

Controverse în jurul premiilor de 6.000 de euro. „Nu îi mituim”

Toți studenții de la Sussex University, vaccinați cu schema completă sau care prezintă un motiv serios din punct de vedere medical din cauza căruia nu se pot imuniza, vor participa la o tragere la sorți în luna noiembrie, în urma căreia pot să câștige aproape 6.000 de euro. Demersul anunțat de reprezentanții universității a stârnit multe controverse în Marea Britanie.

Autoritățile didactice au fost acuzate de încercarea de a „mitui” studenții pentru a se vaccinare, însă vicecancelarul universității, profesorul Adam Tickell, a negat învinuirile.

“Nu-i mituim. Ceea ce facem este doar să le oferim un stimulent”, a menționat vicecancelarul Universității Sussex.

Cum va avea loc înscrierea la tragerea la sorți

Tragerea la sorţi va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie 2021 astfel încât toți studenții să aibă la dispoziție timpul necesar pentru a se vaccina împotriva coronavirusului.

„Nu știu dacă oamenii se vor vaccina strict pentru a avea șansa de a câștiga suma pusă la bătaie de universitate, având în vedere că vorbim și despre alți factori. Eu, dacă aș fi student însă, m-aș duce să mă vaccinez la o astfel de vestă. Una peste alta, cred că e o idee bună”, a spus profesorul britanic.

Acesta a explicat și cum va avea loc înscrierea în cadrul tragerii la sorți. „Vom înrola automat fiecare student şi, cu excepţia cazului în care aceştia spun că doresc să renunţe, după ce le-am dat posibilitatea de a se vaccina – timp de circa 12 săptămâni de la anunţ -, vom alege aleator 10 nume”, a precizat profesorul Tickell, potrivit sursei citate.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: