Evenimentul Zilei > Justitie > Acuzații grave la adresa procurorilor: Încurajează „tentative de omor”. Un polițist a fost atacat în plină operațiune. FOTO
Acuzații grave la adresa procurorilor: Încurajează „tentative de omor”. Un polițist a fost atacat în plină operațiune. FOTO

Acuzații grave la adresa procurorilor: Încurajează „tentative de omor”. Un polițist a fost atacat în plină operațiune. FOTO

Sindicatul Europol acuză atitudinea procurorilor care „subminează autoritatea poliției”, și încurajează „tentative de omor”, încadrând faptele în cauză drept „lovire”. Reprezentanții sindicatului au prezentat ca exemplu în acest sens situația unui agent de poliție din județul Bacău, care a fost atacat cu sapa de către un bărbat.

Sindicatul Europol lansează o serie de acuzații grave la adresa procurorilor. Reprezentanții organizației acuză autoritățile din Justiție care încadrează tentativele de omor sau ultraj drept lovire, „pentru că agresorul ar fi declarat că s-a speriat şi nu şi-a dat seama că loveşte cu sapa un poliţist”. Este și cazul unui polițist din orașul Buhuși, județul Bacău, care, în noaptea de marți spre miercuri, a fost lovit cu sapa de către un bărbat.

Agresorul a vrut să-l lovească pe polițist în cap, însă pentru că a reușit să se ferească la timp, acesta s-a ales cu o rană la umăr. Procurorul care a instrumentat cazul de față însă, nu a încadrat fapta drept „tentativă de omor” sau „ultraj”, ci ca „lovire”.

Polițist din județul Bacău, lovit cu sapa de agresor 

„Azi-noapte, singura patrulă de ordine publică, în serviciu, din orașul Buhuș, formată dintr-un polițist și un polițist local, în urma unui apel 112, a fost solicitată să intervină într-un caz în care se reclama faptul că un bărbat a pătruns fără drept într-un imobil, unde a produs vătămări corporale unei persoane și a distrus mai multe bunuri.

La vederea semnalelor luminoase ale autospecialei și a patrulei, agresorul s-a repezit spre polițist și a încercat să îl lovească cu o sapă în cap. Doar reflexul colegului nostru a făcut ca în acest moment să nu vorbim despre o tragedie, pentru că a reușit să își ferească capul, iar lovitura s-a produs în dreptul umărului.

Europol, acuzații grave la adresa procurorilor: „Subminează autoritatea poliției” și încurajează „tentativele de omor sau ultraj”

Polițistul a reușit în cele din urmă să îl imobilizeze pe autor, iar ulterior a fost transportat de urgență la spital unde a primit îngrijiri medicale și i-a fost suturată rană provocată de lovitura cu sapa. Ce este însă absolut REVOLTĂTOR este faptul că procurorul sesizat a refuzat să încadreze fapta ca fiind „tentativă de omor” sau cel puțin „ultraj”, în condițiile în care intenția agresorului de a-l lovi în cap pe polițist a fost clară. Mai mult, procurorul a motivat gestul său de a încadra fapta ca fiind o banală infracțiune de „lovire” pentru că agresorul ar fi declarat că s-a speriat și nu și-a dat seama că lovește cu sapa un polițist.

Cum să mai ceri unui polițist să intervină prompt și să-și riște viața pentru a o salva pe a altora, când inclusiv procurorul subminează autoritatea poliției și încurajează astfel de fapte prin deciziile sale?!”, a transmis Sindicatul Europol pe pagina oficială de Facebook.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: