ACUZAŢII GRAVE la adresa conducerii DNA. Laura Kovesi este SUSPECTATĂ de implicare într-o LOVITURĂ DE STAT

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) este acuzată că, prin ceea ce a făcut, în cazul anchetei privind Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului (OUG) 13, a adus atingere siguranţei naţionale, iar ce a făcut Kovesi este echivalentul unei lovituri de stat. Mai mult, conform Codului Penal, conducerea DNA ar putea fi anchetată pentru "acţiuni împotriva ordinii constituţionale".

Tăvălugul acuzaţiilor în cazul adoptării Ordonanţei 13 se poate întoarce împotriva DNA.  La scurt timp după ce Curtea Constituţională a României (CCR) a decis că procurorii anticorupţie şi-au încălcat atribuţiile anchetând membri ai Guvernului Grindeanu, preotul catolic Chris Terhes, preşedintele Coaliţiei Românilor pentru Combaterea Corupţiei, din Statele Unite ale Americii (SUA), a postat pe Facebook: “Ca urmare a încălcării separaţiei puterilor în stat, conducerea DNA ar trebui anchetată de DIICOT pentru <<acţiuni împotriva ordinii constituţionale>>".

În acest sens, Terhes invocă Art. 397 alin. 2 din Codul Penal care defineşte această infracţiune astfel: "Întreprinderea de acţiuni violente împotriva persoanelor sau bunurilor săvârşite de mai multe persoane împreună, în scopul schimbării ordinii constituţionale ori al îngreunării sau împiedicării exercitării puterii de stat, dacă se pune în pericol securitatea naţională, se pedepseşte cu închisoarea de la 10 la 20 de ani şi interzicerea exercitării unor drepturi".

Drept urmare, “prin ceea ce a făcut DNA a adus atingere siguranţei naţionale şi CCR a confirmat că această a perturbat executarea puterii de stat”.

“Singură întrebare ar fi dacă acţiunile DNA sunt violente sau nu. Faptul că procurorii i-au purtat pe unii miniştri pe la DNA, că i-au ameninţat cu arestarea ar fi putea fi considerate acţiuni violente. Sau poate nu?”.

Preşedintele Coaliţiei Românilor pentru Combaterea Corupţiei  arată că DIICOT poate să pună sub acuzare conducerea DNA pentru "acţiuni împotriva ordinii constituţionale", cf. art. 397 alin. 2 din Codul Penal. “Secţia de procurori a CSM va încuviinţa urmărirea penală contra conducerii DNA, aşa cum procedează întotdeauna, conducerea DNA va fi suspendată, conform legii, iar apoi şefii DNA vor avea ocazia de a-şi <<dovedi nevinovăţia în instanţa>>, cum este uzual în prezent”.

În aceste condiţii, în instanţă, conducerea suspendată a DNA poate sesiza CCR cu privire la neconstituţionalitatea art. 397 alin. 2 din Codul penal, “dacă consideră că ceva nu e ok cu articolul respectiv”. “Conducerea DNA ar avea, astfel, ocazia perfectă să experimenteze "justiţia" pe care o aplică altora”, susţine Terhes.

“Ce a făcut Kovesi este echivalentul unei lovituri de stat. Care e diferenţa între faptul că preşedintele ar fi trimis armata să ocupe Guvernul sau că Kovesi şi-a trimis procurorii să ancheteze Guvernul şi să-l lege pentru că a dat o ordonanţă care ei nu-i convenea?”, concluzionează Chris Terhes.