Acuzație inedită în cazul fostului secretar de stat: A trimis 14.280 de felicitări de Crăciun pentru electorii din Bacău ai lui Valerian Vreme

Fostul secretar de stat în Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI), Marius Constantin Fecioru a fost reținut de procurorii DNA pentru acuzațiile de 11 acte de instigare la abuz în serviciu (în formă continuată), complicitate la trafic de influenţă şi de constituire a unui grup infracţional organizat.

 

Potrivit unor surse judiciare, el ar avea legătură cu un dosar în care se fac cercetări privind fapte din anii 2011- 2012 şi un prejudiciu de aproximativ 300.000 euro ca urmare a îndeplinirii defectuoase a atribuţiilor de serviciu de către foşti funcţionari ai Poştei Române la instigarea unui fost secretar de stat.

  • Alte nume care sunt vehiculate în  acnhetă: reprezentanţii SC Terradox Solutions SRL, Panait Aurel Cezar (asociat şi administrator) şi Zaverdeanu Mihai Şerban (asociat şi director executiv,  Constantin Olimpiu Nicolae, directorul  Direcţiei Regionale de Poştă Braşov, și Pribescu Mioara, director executiv al Direcţiei economice din CNPR.

 

Acelaşi surse au arătat că, în perioada mai 2011 - 2012, din dispoziţia lui Constantin Olimpiu Nicolae, la instigarea şi sub autoritatea Mioarei Pribescu şi a lui Marius Constantin Fecioru, a fost distribuită în mod repetat, de CNPR, fără facturare, corespondenţa prelucrată în poşta hibridă, provocând companiei naţionale prejudiciu. Sursele au explicat că prejudiciul provocat CNPR ar fi de peste 1,1 milioane lei.

Sursele au mai precizat că pentru distribuirile frauduloase, în evidenţa CNPR nu există procese verbale de predare-primire, dar nici volumele de trimiteri poştale nu sunt evidenţiate şi facturate.

Traseul ierarhic al ordinelor

Conform surselor, Marius Constantin Fecioru l-ar fi determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae, prin intermediul Mioarei Pribescu, ca, în perioada mai 2011 - martie 2012, să dispună distribuirea repetată, de către Compania Naţională ''Poşta Română'' SA, fără facturare, în folosul SC Terradox Solutions SRL, a corespondenţei (procesate în poşta hibridă), iar astfel există suspiciuni de săvârşire a infracţiunii de instigare la abuz în serviciu.

Cazul Valerian Vreme

Potrivit unor surse judiciare, de exemplu, Marius Constantin Fecioru l-ar fi determinat pe Constantin Olimpiu Nicolae  să dea dispoziţii care au dus la prejudicierea Companiei Naţionale „Poşta Română” S.A. şi a faptului că încă menţinea în funcţiune un mecanismul de fraudare a Poștei Române.

 

Pribescu Mioara, în data de 21 decembrie 2011, ar fi solicitat lui Zaverdeanu Mihai Şerban şi apoi a obţinut, având susţinerea lui Marius Constantin Fecioru, un folos pentru altul, respectiv: preluarea de la Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, dintr-un birou folosit de acesta din urmă (unde era depozitată provizoriu), a corespondenţei ministrului Valerian Vreme (reprezentând 14.280 de felicitări de Crăciun),  destinate electorilor săi din judeţul Bacău şi predarea ei pentru a fi distribuită de către CN Poşta Română SA, dar cu asumarea de SC Terradox Solutions SRL a costurilor pe care ar fi trebuit să le suporte ministrul.

În acest caz, fapta Mioarei Pribescu întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de trafic de influenţă, iar fapta lui Marius Constantin Fecioru, a celei de complicitate la trafic de influenţă