Evenimentul Zilei > Social > Acuzaţia unui supravieţuitor de la Petromidia: Informaţii eronate. Să vă fie ruşine!
Acuzaţia unui supravieţuitor de la Petromidia: Informaţii eronate. Să vă fie ruşine!

Acuzaţia unui supravieţuitor de la Petromidia: Informaţii eronate. Să vă fie ruşine!

Informaţiile oferite de conducerea rafinăriei Petromidia despre starea unuia dintre supravieţuitori au fost respinse recent chiar de cel ce a scăpat după teribila explozie şi care indicat că starea lui de sănătate nu este deloc aşa cum a fost descrisă în comunicatul de presă.

Amintim că în incendiul devastator generat de explozia de la Petromidia a murit un om şi cinci au fost răniți. Printre ei se află şi supravieţuitorul care își acuză șefii că dau informații eronate despre presupusa lui vindecare.

Reacția vine după ce reprezentanții companiei au anunțat că tânărul s-a recuperat rapid și va fi externat curând.

„Nu știu cine oferă aceste informații, dar sunt total eronate. Eu abia mă pot ridica din pat (cu sacrificii foarte mari şi ajutor din partea asistentelor), să merg până la toaletă și ei deja oferă informații că îmi revin foarte repede și mai am puțin și joc si fotbal. O fractură de os nu se repară în 4 zile. Să vă fie rușine !!! Semnat tânărul de 27 de ani”, a fost scris Laurenţi Zaim pe Facebook.

Mesajul conducerii Rompetrol – KMG International

„Colegul de 27 de ani internat în Constanța a început să meargă si se recuperează rapid după intervenția chirurgicală de vineri seară. Cadrele medicale de la Spitalul Județean Constanta estimează că in perioada următoare acesta va fi externat”, au transmis reprezentanţii Rompetrol – KMG International.

În acest context, amintim că două victime ale exploziei de la Petromidia vor pleca să se trateze în străinătate după ce au fost transferate la Spitalul Floreasca. Prim-ministrul Florin Cîțu a subliniat că aici s-a ajuns datorită implicării sale:

„În decursul zilei de ieri m-am interesat de starea celor două persoane care au arsuri grave, în urma exploziei de la Petromidia. Am discutat atât cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, cât și cu secretarul de stat, Raed Arafat.

Am solicitat să beneficieze de cea mai bună îngrijire în țară, iar dacă transferul lor în străinătate este o soluție mai bună, trebuie demarată procedura. Mă bucur că în urma intervenției mele, cele două persoane, care în prezent sunt internate la Spitalul Floreasca, vor fi transferate în străinătate.

Cel mai probabil, transferul ar urma să fie făcut mâine. De fiecare dată trebuie să ne intereseze un singur lucru: pacientul să aibă parte de cel mai bun tratament.” Este vorba despre doi bărbați de 53 de ani, respectiv 58 de ani, care au arsuri pe 35% din suprafața corpului.

Soția bărbatului care a murit în explozia de la Petromidia trece prin momente cumplite şi a descris zbuciumul sufletesc prin care trece în aceste zile. În urma celor întâmplate la Petromidia, amintim că a fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: