De peste 12 ani, actorul Tony Shalhoub se identifică cu detectivul Adrian Monk, eroul principal al serialui TV „Monk”, ce a câștigat un Glob de Aur și care se va vedea din 19 iunie la Universal Channel. Povestea detectivului ce suferă de Sindromul Obsesiv- Compulsiv i s-a potrivit mănușă actorului, care a mărturisit într-un interviu exclusiv pentru EVZ, că a constatat cu surprindere că are câteva trăsături în comun cu Monk și că personajul „l-a cam infectat”.

„Mi se cam pune pata”

„Am și eu tendinţa de a mă îngrijora cam repede. Cred că prietenii și familia ţi-ar spune că fac asta. Și uneori îmi fac probleme în legătură cu lucruri mărunte și deloc importante. Mi se cam pune pata pe ele. Semăn cu Monk din punctul ăsta de vedere. De când îl joc, am fost oarecum infectat de personajul ăsta, uneori gândesc ca Monk. Când sunt la un restaurant, de exemplu, recent am început să mă gândesc cât de curate sunt meniurile, având în vedere că sunt atinse de atâţia oameni. Și mă gândeam în sinea mea că probabil nu le spală sau nu le curăţă prea des. Și oamenii duc mâinile la gură, și… Am început să văd tot felul de imagini îngrozitoare. Mi se pare că încep să gândesc ca el pentru că sunt atât de implicat în crearea personajului”, a explicat Tony Shalhoub.

Actorul mai spune și că și-ar dori să fie înzestrat cu calitățile de detectiv ale lui Monk. „Am două fete adolescente și ar fi minunat să am abilităţile lui Adrian Monk, ca să-mi dau seama exact ce se întâmplă: nu doar în viaţa, ci și în mintea lor – care e foarte, foarte complicată și sofisticată și îmi depășește complet capacitatea de înţelegere”, explică, cu umor, Tony. „Crezi că a fi tată la Hollywood presupune ceva diferit faţă de a fi tată în general?”.

„A fi tată la Hollywood? Nu știu. Nu cred că e atât de diferit, pentru că lumea e foarte mică. Computerele și obsesia pentru vedete s-au infiltrat în fiecare comunitate din ţară. Îi înţeleg pe toţi părinţii din ţara asta și din lume”. (Anca Simionescu)

Citește interviul integral pe evzmonden.ro