Actorul Mitică Popescu a fost cununat religios de socrului lui, fost coleg de temniță la Periprava

Actorul Mitică Popescu a fost cununat religios de socrului lui, fost coleg de temniță la Periprava

Actorul Mitică Popescu a fost și deținut politic. După ce ne-a povestit în prima parte a dialogului nostru din amintirile sale din lagărul de la Periprava, unde a stat închis alături de Părintele Justin Pârvu, Părintele Ilie Lăcătușu dar și de Părintele Nicolae Bălănuță, viitorul său socru, arestat pentru “activitate legionară”, azi ne mărturisește cum a cunoscut-o pe artista Leopoldina Bălănuță și cum crede că ar trebui cinstiți martirii și mărturisitorii închisorilor bolșevice.

A salvat de la demolare Biserica „Sfinții Constantin și Elena” din Focșani

Presa locală amintește că lui i se datorează salvarea de la demolare a Bisericii „Sfinții Constantin și Elena” din Focșani, după cutremurul din 1977.

Ctitorită de marele serdar Constantin Dinică Robescu la 1815, biserica a fost donată în 1899, de urmașul familiei, Ioan Robescu, Garnizoanei Focșani. Azi biserica e în mari nevoi, după cum scriu ziarele din Focșani.

Ne puteți urmări și pe Google News

Leopoldina s-a născut în satul Hăulişca, comuna Păuleşti, la miezul nopții dintre 21 şi 22 noiembrie 1934, dar din pricina iernii grele și a vrerii tatălui a fost declarată în scripte abia pe 10 decembrie.

Intrat în armată în 1941, la declanșarea Războiului Sfânt pentru eliberarea Basarabiei și a nordului Bucovinei, la fel ca și Părintele Justin, ca preot confesor, Părintele Nicolae primește gradul de maior și luptă în linia întâi pe Frontul de Est doar pentru a fi închis și de rușii din URSS și de agenții lor din România.

Părintele Nicolae a fost căsătorit cu doamna Sanda și împreună au avut două fete, Leopoldina și Claudia, care a devenit profesoară de chimie și s-a săvârșit la 74 de ani, în iulie 2007. Leopoldina s-a născut în satul Hăulişca, comuna Păuleşti, la miezul nopții dintre 21 şi 22 noiembrie 1934, dar din pricina iernii grele și a vrerii tatălui a fost declarată în scripte abia pe 10 decembrie. Actrița Leopoldina Bălănuță a plecat la Domnul în 1998, după ce urmărise un meci de fotbal Ungaria - România la care s-a enervat când maghiarii au fluierat imnul nostru național, „Deșteaptă-te, Române!”. Era 14 octombrie, ziua Sfintei Parascheva.