Evenimentul Zilei > Monden > Actorul Mitică Popescu a cunoscut infernul. Dramele prin care a trecut l-au marcat pe viață. FOTO
Actorul Mitică Popescu a cunoscut infernul. Dramele prin care a trecut l-au marcat pe viață. FOTO

Actorul Mitică Popescu a cunoscut infernul. Dramele prin care a trecut l-au marcat pe viață. FOTO

Unul dintre cei mai iubiți actori români, Mitică Popescu, a făcut dezvăluiri cu privire la trecutul său. Puțini știu că artistul a trecut prin coșmarul închisorilor comuniste, din cauza căruia, până după vârsta de 40 de ani, a fost necunoscut, relatează retetesivedete.

Actorul Mitică Popescu este plin de viață chiar și la vârsta de 84 de ani. Deși, din cauza pandemiei, a fost nevoit să stea mai mult în casă, ca toți românii, de altfel, în prezent, actorul poate fi remarcat pe străzile din București, când ia Capitala la pas. Bărbatul impozant este admirat de mulți români și are parte de prieteni buni. Emisiunea ”Dʹale lu Mitică”, pe care o prezintă la TVR 2, este una longevivă și de succes. Până a fi cunoscut pentru talentul său, însă, Mitică Popescu a trecut prin infern, lucru mai puțin știut de români.

Mitică Popescu, închis pentru 3 ani în temnițele comuniste

Actorul a fost nevoit să stea după gratii, în timpul comunismului, timp de trei ani de zile, practic pentru nimic. Acesta a fost închis începând din anul 1959 pentru „nedenunțarea de acte preparatorii pentru trecerea frontierei”. Pe atunci, Mitică Popescu era în anul III la Facultatea de Teatru și era un bun și sârguincios student.

Din cauză că a trebuit să stea în închisoare, artistul și-a întrerupt studiile, pe care le-a reluat, însă, mai târziu, dar cu greu. Din cauza acestei experiențe, Mitică Popescu a fost aproape necunoscut până la vârsta după vârsta 40 de ani. Actorul activa pe scena Teatrului Mic și avea diverse roluri de film și televiziune, însă, cu pași mărunți, a urmat și calea succesului. Deși, în general, toate aparițiile actorului se finalizau în ropote de aplauze, Mitică Popescu este cunoscut pentru rolul lui Cocoșilă jucat în „Moromeții”.

Mama actorului avea un alt vis. Ce trebuia să fie Mitică Popescu

Actorul nu ar fi trebuit să aleagă Facultatea de Teatru și să devină actor, teoretic. Mama sa și-a dorit foarte mult ca acesta să fie preot. De altfel, părintele iubea teatrul și opereta. Tatăl lui Mitică Popescu era microbist.

Bărbatul a ales totuși să dea examen la Teatru, unde a fost admis, iar pasiunea sa pentru actorie și-a spus, cu siguranță, cuvântul. Mitică Popescu a ajuns să fie unul dintre cei mai iubiți actori din România, cunoscut pentru talentul său excepțional.

„Am fost şi băiat la altar, mergeam cu preotul cu Botezul. Îmi cumpărase chiar şi veşmânt. Eram mândru când apăream ca băiat de altar, cu veşmântul, era uşor spectaculos. Nu am urmat acest drum pentru că s-a întâmplat ceva între timp. În timp mi-am dat seama că a fost mai bine aşa. Cred că tot timpul m-a atras teatrul. Când m-am făcut mai mare, mergeam singur la spectacole, iar la liceu, ca să scăpăm de practică, am propus la sindicat să facem un spectacol de teatru”, a relatat Mitică Popescu.

Cine a fost marea iubire a lui Mitică Popescu

Marea dragoste a actorului a fost Leopoldina Bălănuță, care i-a devenit și soție. Mai întâi i-a fost colegă și prietenă, însă Demis Roussos le-a unit destinele pe viață, scrie retetesivedete.ro. Au trecut, însă, din nefericire 20 de ani de când Mitică Popescu este văduv.

Leopoldina Bălănuță și Mitică Popescu s-au întâlnit pe vremea când se juca piesa „Matca” a lui Marin Sorescu. În piesă, actorul juca rolul logodnicului Leopoldinei. Inițial, cei doi au fost doar prieteni, însă cum au fost împreună la mai multe turnee, cei doi au ajuns să se îndrăgostească.

„Am realizat că o iubesc pe Poldi atunci când a fost internată timp de o lună și jumătate la Fundeni, din cauza unei peritonite. O vizitam în fiecare zi, îi duceam de mâncare și stăteam cât mai mult posibil lângă ea. Și acum îmi mai aduc aminte că m-a rugat să-i fac rost de o casetă cu Demis Roussos. I-am îndeplinit dorința și m-am bucurat de bucuria ei”, povestea Mitică Popescu într-un interviu mai vechi.

După externarea din spital, Leopoldina i-a spus actorului că ar dori să locuiască împreună. Cei doi artiști s-au căsătorit după trei luni de la cutremurul din luna martie a anului 1977.

Marea dragoste a actorului Mitică Popescu s-a stins pe data de 15 octombrie 1998, la ora 07.00. În noaptea de 14 octombrie  spre 15, artista a acuzat dureri abdominale după ce s-a enervat, alături de Mitică Popescu, că spectatorii maghiari de la meciul de fotbal Ungaria-România au fluierat imnul de stat al României. A ajuns la spital, unde a fost operată, însă medicii nu au reușit să o salveze.

Maestrul Mitică Popescu, însă, nu o uită niciodată și se comportă ca și cum „Poldi”, așa cum îi ziceau prietenii, încă este alături de el. Artistul nu scoate verigheta de pe deget decât dacă joacă pe scenă și este neapărat necesar.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: