Evenimentul Zilei > International > Acțiune de amploare în BELGIA. 12 suspecți de terorism, ARESTAȚI, după ce o grupare ISIS a plecat din Siria spre Europa
Acțiune de amploare în BELGIA. 12 suspecți de terorism, ARESTAȚI, după ce o grupare ISIS a plecat din Siria spre Europa

Acțiune de amploare în BELGIA. 12 suspecți de terorism, ARESTAȚI, după ce o grupare ISIS a plecat din Siria spre Europa

Poliția belgiană a arestat 12 persoane, într-o operațiune amplă împotriva terorismului, la trei luni după atacurile cu bombă din Bruxelles. Cei care au fost reținuți peste noapte sunt suspectați că au puneau la cale un nou atac terorist, spun procurorii.

 Aceștia se aflau între cei 40 de oameni reținuți pentru interogatoriu. Căutările au avut loc în 16 municipalități, în special în jurul Bruxelles-ului, inclusiv în 152 de garaje închise. 

În 22 martie, bombele au ucis 32 de persoane la aeroportul din Bruxelles și într-o stație de metrou, amintește BBC News. 

Nicio armă, niciun explozibil nu au fost găsite în timpul perchezițiilor, care s-au desfășurat fără incidente, precizează procurorii. 

Între zonele cercetate s-a aflat și Molenbeek, un cartier din Bruxelles, care a devenit cunoscut pentru asocierea cu jihadiștii. Procurorul federal a declarat că operațiunea a fost lansată după investigații care au dovedit că este nevoie de „o intervenție imediată a polițiștilor”. Guvernul belgian nu a ridicat, deocamdată, nivelul alertei teroriste, 

Polițiștii belgieni au primit, recent, o avertizare, că un grup de militanți ai Statului Islamic a părăsit Siria, îndreptându-se spre Europa, plănuind atacuri în Belgia și Franța.

O sursă din serviciile de securitate, citată de ziarul belgian DH, miercuri, spunea că „grupul a părăsit Siria acum o săptămână și jumătate, urmând să ajungă în Europa, prin Turcia și Grecia, cu bărcile, fără pașapoarte”.