Profitînd de faptul că TeFeLiștii nu pricep decît propozițiile simple, orice încercare de a- i duce dincolo de sloganele de pe facebook și din Piața Victoriei, provocîndu-le dureri de cap atroce, mașinăria de dezinformare a Statului paralel, al cărui președinte ales e Klaus Iohannis, a lansat minciuna potrivit căreia rezultatele scrutinului și ale Referendemului vor fi transpuse în practică imediat. Joi, 25 aprilie 2019, în Mesajul public dedicat Referendumului Klaus Iohannis proclama scrîșnit și pompos, cum îi e năravul :

„Și mie să nu îmi spuneți că acest vot nu contează! El este consultativ, dar contează!

Contează votul țării și se va ține cont de rezultatul acestui vot! Dacă românii vor veni la vot și vor spune că nu sînt de acord cu PSD, atunci noi avem un mandat să acționăm. Imediat, a doua zi! ”

Această proclamație, adăugată declarațiilor lui Ludovic Orban pe post de mandolină care-l îngînă dulce pe Stăpînul de la Cotroceni, a făcut ca electoratul de Dreapta să ia cu asalt urnele, duminică, 26 mai 2019. Sub puterea magică a propozițiilor simple, deseori simple zbierete, mulți dintre cei care s-au dus la vot au fost convinși că prin prezența lor se va reuși imediat: Transpunerea în Constituție a răspunsului Da la cele două întrebări. Căderea guvernului PSD-ALDE și venirea la putere a Opoziției. Simpla cunoaștere, chiar și semianalfabetă a Constituției, a legilor, a regulilor statului de drept, arăta clar, fără echivoc, că Președintele României apelase la una din tipicele făgăduieli deșarte ale politrucilor, puse de Arghezi sub semnul lui Vino să mă păcălești! Guvernul nu putea fi dat jos în condițiile aritmeticii parlamentare. Nu imediat, dar nici măcar la o lună după. Au trecut aproape două săptămîni de la scrutin. Guvernul PSD e la Palatul Victoria. PNL-ul condus de paiața cotrocenistă Ludovic Orban continuă să ducă de nas electoratul de Dreapta anunțînd în fiecare zi că Moțiunea de cenzură e gata. O minciună și mai mare era făgăduiala că rezultatele Referendumului vor fi transpuse în practică imediat.

Transpunerea în practică nu se făcea în chip automat, cum au înțeles amatorii propozițiilor simple, ci doar în urma unui referendum de modificare a Constituției. Care Referendum, potrivit articolele 150 și 151 din Constituție, presupunea cheltuială de energie, bani, pierdere de timp. Deoarece Klaus Iohannis anunțase că vrea modificarea Constituției doar pentru a concretiza rezultatul Referendumului, un nou Referendum, doar pentru a face pe plac Bolovanului care dă din gură însemna un uriaș efort național pentru nimic. Pe măsură ce se depărta de iureșul de la 26 mai 2019, electoratul de dreapta se dezumfla tot mai tare. Toată strofocarea lui n-a avut nici un rezultat. E drept luni, 27 mai 2019, Liviu Dragnea a fost arestat în urma condamnării. Acest moment n-are nici o legătură cu iureșul de la 26 mai 2019. Are legătură cu folosirea Justiției pentru răfuielile politico-mafiote din România ultimilor ani. Simțind că propriul electorat își da seama c-a fost păcălit, Klaus Iohannis convoacă partidele parlamentare la Consultări în vederea Referendumului pentru revizuirea Constituției. Pe 4 iunie 2019, el declară în statementul conferinței de presă :

„Am convocat aceste consultări după ce a fost foarte clar că referendumul a fost cîștigat de mine împreună cu românii și după ce am aflat cu toții rezultatele de la alegerile europarlamentare. Acum este evident că ceea ce a decis poporul la referendum trebuie urgent implementat în practică, adică în legislație, însemnînd în Constituție și în lege.”

Cu acest prilej el reia teza aberantă a convocării unui Referendum doar pentru a-i da lui satisfacție:

„Jurnalist: Sînteți de acord, domnul Președinte, cu o revizuire mai largă a Constituției României, la propunerea cîtorva dintre formațiunile politice? Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Nu este neapărat de dorit să mergem pe o revizuire largă a Constituției în această configurație. Avem rezultatul foarte pozitiv al unui referendum și acest rezultat trebuie implementat acum. ”

În privința datei Referendumului pentru revizuirea Constituției, el reia teza urgenței:

„Jurnalist: Cînd vedeți un referendum pentru revizuirea Constituției? Președintele României, domnul Klaus Iohannis: Referendumul pentru revizuirea Constituției, pentru implementarea a ce s-a votat acum, trebuie organizat cînd se poate și cu cît mai repede, cu atît mai bine.”

Două zile la rînd, la Cotroceni au loc consultări cu partidele politice parlamentare în legătură cu ținerea Referendumului pentru Revizuirea Constituției, astfel încît, dacă PSD a rămas mai departe la putere, atunci măcar rezultatele Referendumului să devină realitate. Miercuri, 5 iunie 2019, după terminarea consultărilor, Klaus Iohannis ține o conferință de presă. Toată lumea se așteaptă ca Bolovanul care dă din gură să anunțe data Referendumului. Nu de alta, dar cuvîntul imediat, folosit de Klaus Iohannis în dialogul cu poporul român nu-i altceva decît transpunerea în română a felului arogant în care se adresează nemții cîinilor.

Declarația de presă ne aduce o surpriză.

Deși consultările au avut drept temă convocarea Referendumului, Klaus Iohannis nu suflă un cuvînt despre Referendum. Drept concluzie a consultărilor el anunță semnarea unei hîrtii de genul celei despre care răutăcioșii spun că la fel de bine poate fi folosită la șters la fund:

„În consecință, pentru a valorifica cum se cuvine acest vot și consultările, am decis să invit partidele politice parlamentare să semnăm un acord național pentru consolidarea parcursului european al României. Sau, dacă vreți altfel, un pact politic pentru România Europeană.”

Hodoronc-Tronc !

Inițiativa lui Klaus Iohannis e un atentat la interesul național. A invita partidele să semneze un pact privind consolidarea parcursului european al României înseamnă a susține minciuna, promovată de dușmanii României, că țara noastră nu are un parcurs consolidat în UE.

Nici un partid politic din România n-a pus la îndoială parcursul european al României. Firește, profitînd de imbecilitatea electorală a PSD, mașinăria Statului paralel a pus pe seama PSD tentativa de ieșire din UE.

A relua însă această teză și după alegeri arată că Klaus Iohannis e în stare de orice ca să mai petreacă un concediu de lux la Cotroceni.

Semnarea unei hîrtii nu cred să fie o problemă pentru partidele politice. Nenorocirea e că semnarea acestei hîrtii n-are nici o legătură cu transpunerea imediată în practică a Rezultatelor referendumului. Prin raportare la faptul concret care e convocarea Referendumului de Revizuire propunerea lui Klaus Iohannis amintește de anecdota cu Maria și Ion. În loc de Marie, hai să ne…, Ion îi spune, Marie, hai să semnăm un pact că o să ne ….

Ce l-a făcut pe Klaus Iohannis să apeleze la șiretlicul cu Pactul în locul Referendumului?

Insistența USR la convorbirile de la Cotroceni ca Referendumul să ceară revizuirea Constituției și pentru transpunerea în practică a iniativei Fără penali în funcțiile publice. USR era obligată să susțină asta. Klaus Iohannis a fost lovit în moalele capului de această insistență. Dacă nu ținea cont de ea și convoca Referendumul doar pentru întrebările sale, era riscul ca USR să-l boicoteze. Dacă accepta și propunerea USR, făcea din Referendum un prilej de campanie electorală pentru candidatul USR la președinție. Ca să nu mai spun că asta dădea dreptul și altor partide să ceară o revizuire mai largă a Constituției.

Intitulat sforăitor „Acord Politic Național pentru consolidarea parcursului european al României”, Documentul propus de Klaus Iohannis în locul Referendumului de Revizuire a Constituției e o tentativă stîngace de a păcăli din nou propriul electorat.

 

Te-ar putea interesa și: